NRK Meny
Normal

Søkjer på nytt etter Charlotte

Leitinga etter 17 år gamle Charlotte Moene, som har vore sakna i eit halvt år, vil bli sett i gong igjen i løpet av veka.

Charlotte Moene

Charlotte Moene har vore sakna i eit halvt år.

Foto: Politi / NRK

Dette opplyser familien sin talsmann, Helge Rørvik, til Sogn Avis. Moene har vore sakna sidan juli i fjor etter at ho ikkje møtte til ei avtale. No har familien kontakta firmaet Sperre as som er på veg til Årdal for å gjere nye søk i Årdalsvatnet.

Gode referansar

- Sperre har veldig gode referansar og skal vere ein av dei aktørane her i landet som har funne flest omkomme under vatn. Dei har og veldig bestemte teoriar om kvar dei meiner det er best å leite, basert på eigne erfaringar og informasjon dei har fått om leiteaksjonen, seier talsmannen til Sogn Avis.

Enorme ressursar har blitt brukte for å finne Charlotte Moene. Minnefondet som har teke store delar av den økonomiske belastinga er i ferd med å bli tømd.

20.000 kroner døgnet

- Vi betalar rundt 20.000 kroner døgnet, så per i dag har vi til knappe tre dagar. Vi veit også at det kan la seg gjere å skaffe litt fleire midlar, for fleire får næringslivet i bygda har kontakta oss og sagt at dei vil bidra, seier Rørvik.

- Familien er sjølvsagt budde på å dekke med eigne midlar, men eg tykkjer det er litt for gale, seier talsmannen.

Den nye regjeringa vurderer å kvitte seg med odelslova. Det kjem ikkje på tale, svarer bøndene.
Statens helsetilsyn har avdekka at fire av fem norske kommunar som blei sjekka bryt lova og gir eit for dårleg tilbod til utviklingshemma.
Første i Norge som har vektløfting som valgfag.