Elevar frå helse- og oppvekstfaget på Mo og Øyrane vidaregåande skule har pause i kantina
Foto: Bente Kjøllesdal / NRK

Skule og utdanning Sogn og Fjordane

Oppsummert

Her får du siste nytt om skule og utdanning i Sogn og Fjordane. Har du tips kan du sende dei til oss på sf@nrk.no eller på vår tipsportal.

 • Likar ikkje utviklinga i Høyanger

  På seks år vil elevtalet i grunnskulen i Høyanger kunne minke med 113 elevar. Det syner kommunen sine eigne tal for utviklinga, skriv Firda. Ordførar Petter Sortland (Ap) kallar ein slik reduksjon dramatisk. Også folketalet i kommunen er venta å gå ned, ifølgje tal frå Statistisk sentralbyrå. Sortland fryktar den negative folketalsutviklinga kan gi ein dominoeffekt som på sikt vil truge den vidaregåande skulen i Høyanger.

  Petter Sortland
  Foto: Sondre Dalaker / NRK
 • Uroa foreldre på Nordfjordeid

  Talet elevar ved Nordfjordeid skule har hatt ein kraftig vekst dei siste ti åra. Berre sidan skuleåret 2013/14 har elevtalet auka frå 286 til 353, skriv Fjordabladet. No er det pressa så mange elevar inn i skulen, at fleire foreldre som Fjordabladet har vore i kontakt med er uroa. Det handlar om tronge garderobar, overfylte klasserom, og at nokre må bruke glaskarmen til garderobe.

 • Vil ha solceller på folkehøgskule

  Sogndal folkehøgskule ønskjer å ta i bruk solcellepanel for å gjere energiforbruket sitt reinare, det skriv Sogn Avis. – Vi har som mål å sjå på heile vår energibruk, og har lyst til å montera solcelleanlegg, seier rektor Ole Karsten Birkeland, til avisa.

  Sogndal folkehøgskule
  Foto: Kjell Arvid Stølen / NRK
Vegopning på Bergum i Førde kommune