NRK Meny
Normal

Rusa menn måtte ha legehjelp

Natt til 1. påskedag har det vore uro fleire gonger ved ein utestad i Sogndal. Fleire rusa personar var involverte og politiet blei varsla. Dei rykka ut og ein person blei sendt til legevakta.

Politiskilt

FLEIRE MÅTTE HA HJELP: Natt til 1. påskedag var det mange som hadde fått for mykje å drikke og dermed trengde hjelp av politiet.

Foto: Brit Jorunn Svanes / NRK

Politiet melder om at det var mange rusa personar i sentrum av Sogndal i natt og det var mykje knust glas i tilknyting til utestaden.

I Florø fekk politiet fleire meldingar om ein rusa mann i 20-åra som ikkje var i stand til å ta vare på seg sjølv. Politiet oppsøkte staden og tok med mannen til lege på grunn av mindre skader. Etter behandling blei mannen sendt heim i ambulanse.

Urinerte offentleg

Ein mann i 20-åra blei politimeld for å ha urinert på offentleg stad i Florø. I same by måtte politiet rykkje ut etter melding om høg musikk. Då politiet kom til staden, blei musikken dempa. Politiet har i natt også fått melding om ei knust rute på ein bygning.

Og det var meir å ta seg av i Florø. Politiet stoppa ein rusa mann i 20-åra som nekta å gi opp personalia. Han blei sett i arresten til politiet fann ut kven han var. Dette forholdet blir meldt.

Måtte køyrast heim

I Gloppen kom det melding om at to store hundar gjekk lause inne på Gloppen camping. Politiet veit ikkje kven som eig hundane.

Ei rusa kvinne i 20-år var ute av stand til å ta vare på seg sjølv utanfor ein utestad i Måløy. Politiet reiste til staden og køyrde kvinna heim.

Statens helsetilsyn har avdekka at fire av fem norske kommunar som blei sjekka bryt lova og gir eit for dårleg tilbod til utviklingshemma.
Første i Norge som har vektløfting som valgfag.