NRK Meny
Normal

Promille sysselsette politiet i heile fylket i natt

Slåsting, folk som bråka utanfor sitt eige hus .... Promille og rus har ført til ei travel natt for politiet i heile fylket.

Politi

ROPTE UTANFOR EIGE HUS: Fleire måtte få hjelp av politiet i natt for å komme seg inn i eigne hus. Fylla hadde skylda.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

0057: Politiet fekk melding om utforkøyring ved Holsen. Ein mann i 20-åra kom uskadd frå ulukka, men fekk førarkortet beslaglagt. Politiet mistenkjer at mannen har køyrt for fort, og det vert oppretta sak av Førde og Naustdal lensmannskontor.

0123: Ein mann i slutten av tenåra vart meld til politiet for urinering på offentleg stad i Florø sentrum.

0137: Ein person trua ei vakt ved ein utestad i Sogndal. Men ein kamerat henta vedkommande før politiet nådde fram.

0204: Ei vakt ved ein utestad i Sogndal vart skalla ned, og vart sendt til legevakt for kontroll. Politiet opplyser at gjerningsmannen er kjend, og at lensmannskontoret vil følgje opp saka.

0228: Politiet i Stryn måtte rykke ut til ein utestad etter melding om fleire personar som var hissige og knuffa på kvarandre. Politiet tok hand om situasjonen.

0235: I Førde måtte politiet rykke ut og roe ned to slåstkjempar. Ein person måtte til sjukehus med hovudskadar. Også denne saka vert føld opp av Førde og Naustdal lensmannskontor.

0300: I Florø måtte politiet rykke ut etter å ha fått melding om at ein person var skadd etter slåsting mellom to menn. Vedkommande vart henta av luftambulanse og frakta til Førde sentralsjukehus. Dei to involverte i slåstkampen skal vere i familie. Hendinga vil bli etterforska.

0307: Politiet måtte rykke ut etter melding om at ein person i Florø stod og ropte på utsida av huset. Det viste seg at vedkommande høyrde til i huset, opplyser politiet. Den rusa mannen vart formana om å roe seg ned og fekk komme inn i huset.

0322: I Olden rykka politiet ut etter melding om uro på privat stad. Ein mann hadde knust eit vindauge i kjellaren på eit hus. Det viste seg at vedkommande budde i huset. Mannen vart meld til politiet for å ha bråka i rusa tilstand.

0350: I Florø måtte politiet nok ein gong ta hand om ein person som bråka på utsida av eit hus i Botnaholten. Det viste seg at vedkommande hadde øydelagt ei dør. Den rusa mannen høyrde til i huset.

Den nye regjeringa vurderer å kvitte seg med odelslova. Det kjem ikkje på tale, svarer bøndene.
Statens helsetilsyn har avdekka at fire av fem norske kommunar som blei sjekka bryt lova og gir eit for dårleg tilbod til utviklingshemma.
Første i Norge som har vektløfting som valgfag.