Hoven
Foto: Hoven Loen AS

Næringslivet i Sogn og Fjordane

Oppsummert

Her får du siste nytt om næringsliv, landbruk og turisme i Sogn og Fjordane. Har du tips? Send dei gjerne på e-post til sf@nrk.no, ring 57 72 42 42, bruk emneknaggen #nrksf i sosiale medium eller send dei inn her.

 • Ny leiar i Lærdal Næringsutvikling

  Aleksander Øren Heen er tilsett som ny dagleg leiar i Lærdal Næringsutvikling. Årdølen har jobba som politisk rådgivar for Senterpartiet si stortingsgruppe sidan 2016. – Det blir viktig å få realisert nokre av prosjekta som har vore jobba med, mellom anna Håbakken, seier Øren Heen.

  Aleksander Øren Heen
  Foto: Aleksander Åsnes / NRK
 • SFE seier nei til Vestlandskraft

  Generalforsamlinga i Sogn og Fjordane Energi (SFE) har bestemt seg for å seie nei til å gå saman med BKK og Hydro om eit nytt, felles selskap for kraftproduksjon på Vestlandet. Dette er i tråd med det styret i SFE tidlegare har tilrådd.

 • Vil ha radioaktivt avfall til Gulen

  Radioaktivt avfall frå gamle gruver i Skien kan hamne i eit deponi for radioaktivt avfall i Gulen. – Det er først og fremst anlegget i Gulen vi no arbeider med og som vi ventar på svar frå, seier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til Telemarksavisa. Det er selskapet Wergeland Halsvik som driv deponiet i Gulen, men kommunen har vore kritisk til lagring av radioaktivt avfall.

 • Utviklar Vestkapphuset

  Kristina Myrseth og Storm på Stad får 98 500 kroner i etablererstøtte frå Selje kommune. Det skriv Fjordenes Tidende. I sommar opna Myrseth på nytt dørene til Vestkapphuset som blei rasert av orkanen Dagmar. Planen er å byggje det ut med hotellrom eller modular, og eit kystsenter med opplevingsaktivitetar for ulike målgrupper, skriv avisa.