Hoven
Foto: Hoven Loen AS

Næringslivet i Sogn og Fjordane

Oppsummert

Her får du siste nytt om næringsliv, landbruk og turisme i Sogn og Fjordane. Har du tips? Send dei gjerne på e-post til sf@nrk.no, ring 57 72 42 42, bruk emneknaggen #nrksf i sosiale medium eller send dei inn her.

  • Starta sesongen

    I dag kom årets første cruiseskip til Olden i Nordfjord, skriv Fjordingen. Vidare skriva avisa at det er venta 102 skip til bygda denne sesongen som strekker seg heilt fram til 10. november. Flest turistar er det venta 16. juli. Då kjem det heile 9000 passasjerar i land.

  • Investerer 100 mill. i biogass

    Selskapet Vest Biogass i Hornindal planlegg å byggje eit regionalt biogass-anlegg på Raudemel i Hornindal til 100 millionar kroner, skriv Fjordingen. Selskapet har planar om å produsere gass frå landbruks- og slakteavfall. Målet er produksjonsstart i 2020. Gassen skal brukast som drivstoff i lastebilar og bussar.

  • Stort besøk på turisthyttene

    Den Norske Turistforening melder om den beste påskestarten sidan 2013 for dei betente hyttene deira. Berre førre helg var det over 4500 personar som overnatta på desse hyttene, skriv foreininga i ei pressemelding. Størst er auken i Jotunheimen.