Hoven
Foto: Hoven Loen AS

Næringslivet i Sogn og Fjordane

Oppsummert

Her får du siste nytt om næringsliv, landbruk og turisme i Sogn og Fjordane. Har du tips? Send dei gjerne på e-post til sf@nrk.no, ring 57 72 42 42, bruk emneknaggen #nrksf i sosiale medium eller send dei inn her.

 • Sjukefråværet aukar

  Det er urovekkande at sjukefråværet i Sogn og Fjordane aukar også i tredje kvartal, seier direktør i Nav Vestland, Anne Kverneland Bogsnes. Fråværet auka med 5,8 prosent ifølgje Nav. Fylket ligg likevel på ein tredjeplass blant fylka med lågast sjukefråvær.

  Anne Kverneland Bogsnes
  Foto: Bård Siem / NRK
 • Set prosjekt på vent

  Helse Førde set byggjeprosjektet på vent for å behandle klagen frå Åsen og Øvrelid AS, skriv Firda. Entreprenøren tapte anbodskonkurransen trass i at dei var 20 millionar billegare. I dag blei det kjent at dei har sendt inn klage. Direktør Arve Varden seier det blir gjennomgang av både innsyn og habilitet.

  Arve Varden
  Foto: Oddmund Haugen / NRK
 • Går av som Havyard-sjef

  Geir Johan Bakke og styret i Havyard Group er blitt samde om å avslutte arbeidsforholdet. Det opplyser skipsbyggarkonsernet i ei pressemelding. Partane gir ikkje ytterlegare kommentarar til saka. Nyleg vart det kjent at Havyard Ship Technology er i store økonomiske vanskar. Havyard-konsernet har nær 600 tilsette og ei ordrebok på over 4,3 milliardar kroner.

  Geir Johan Bakke (Havyard)
  Foto: Siv-Elin Nærø