NRK Meny
Hoven
Foto: Hoven Loen AS

Næringslivet i Sogn og Fjordane

Oppsummert

Her får du siste nytt om næringslivet og turisme i Sogn og Fjordane. Har du tips? Send dei gjerne på e-post til sf@nrk.no, ring 57 72 42 42, bruk emneknaggen #nrksf i sosiale medium eller send dei inn her.

 • Gode tal for sparebanken

  Sparebanken Sogn og Fjordane fekk eit totalresultat på 97 millionar kroner første kvartal i år. Dette er ein auke på åtte millionar frå same periode i fjor. Bankdirektør Trond Teigene seierat banken opplever resultatframgang på fleire område.

  Trond Teigene
  Foto: Brit Jorunn Svanes / NRK
 • Går inn på eigarsida i Vesterålen

  Saman med to andre vestlendingar går Stein-Inge Larsen frå Gulen inn på eigarsida i lakseslakteriet i Alsvåg i Vesterålen. Det skriv fiskeribladet Fiskaren.

  – Eg har stortru på torskesatsinga og på å skape eit slaktealternativ for lokale lakseoppdrettarar, seier Larsen til avisa.

  Stein-Inge Larsen
  Foto: NRK
 • Set opp toalett i sommar

  Jostedalsbreen nasjonalparkstyre har sett av 55.000 kroner for å unngå ein ny sommar med tilgrising ved Supphellebreen i Fjærland. Det skriv Sogn Avis. Gjennom fleire år har den populære turistattraksjonen blitt tilgrisa av både avføring og søppel, grunna manglande fasilitetar. I sommar kjem det på plass eit toalett i fem månadar som skal bli vaska kvar dag.

  Dopapir i området ved Supphellebreen
  Foto: Silje Guddal / NRK
 • Gruveselskap kan verte vippa ut

  Eit nytt gruveselskap kan stikke kjeppar i hjula for planane til Nordic Mining i Vevring, skriv Firda. Artic Mineral Resources (AMR) er i ferd med å skaffe seg avtalar med grunneigarane om uttak av mineralet granat. Ifølgje Tore Viana-Rønningen i AMR er det grunneigarane som har førsteretten til utvinninga av mineral. Nordic Mining på si side vedgår at dei ikkje for tida ikkje har avtale med grunneigarane.

  Gryta og Engebøfjellet
  Foto: Kjell Arvid Stølen / NRK
Rekordtidleg start for mottak av sild i Kalvåg i Bremanger.