Vilde og Anna
Foto: Erlend Blaalid Oldeide / NRK

Kultur i Sogn og Fjordane

Oppsummert

Her får du siste nytt frå kultur og underhaldning frå Sogn og Fjordane. Har du tips? Send dei gjerne på e-post til sf@nrk.no, ring 57 72 42 42, bruk emneknaggen #nrksf i sosiale medium eller send dei inn her.

 • Selja kloster får pengar

  Selje kommune har fått 1,56 millionar kroner frå Riksantikvaren for å arbeide med Selja kloster, det skriv Fjordabladet. Avisa skriv at pengane skal gå til å skifte ut sementmørtel med mørtel laga av kalkstein.

  Selje kloster
  Foto: Ole Andre Rekkedal / NRK
 • Bokbyen kan gå konkurs

  Den økonomiske stoda for Bokbyen i Fjærland er så vanskeleg at konkurs kan verte resultatet, skriv Firda. Etter at statsstøtta forsvann er situasjonen kritisk for kulturattraksjonen. Til avisa seier fylkeskultursjef Ingebjørg Erikstad at dei jobbar for å unngå konkurs. – Når vi mister statsstøtta kan vi ikkje halde på som før, men vi vil ikkje gå konkurs. Bokbyen vil ikkje bli lagt ned, men vil halde fram på ein annan måte. Vi har sett i verk fleire tiltak som vi trur vil løyse situasjonen, seier dagleg leiar Marianne Supphellen til NRK.

  Bokbyen Fjærland
  Foto: Kjell Arvid Stølen / NRK
 • Grasrotandelen 2018

  I Sogn og Fjordane var det Florø sportsklubb som fekk mest pengar gjennom Grasrotandelen i 2018. Dei fekk over 200.000 kroner. Dyrebeskyttelsen Sogn og Fjordane fekk nest mest med over 190.000 kroner, viser tal frå Norsk Tipping.

Nordens største gratiskonsert, direkte fra Rådhusplassen i Oslo. Med artister som blant annet Allan Walker, Stargate, Jess Glynne, SJUR og Isac Elliot, Arif og Unge Ferrari, Julie Bergan, Ruben og Vidar Villa. Programleder Christine Dancke, Vegard Harm og Martin Holmen.
Kjartan Lauritzen