NRK Meny
Vilde og Anna
Foto: Erlend Blaalid Oldeide / NRK

Kultur i Sogn og Fjordane

Oppsummert

Her får du siste nytt frå kultur og underhaldning frå Sogn og Fjordane. Har du tips? Send dei gjerne på e-post til sf@nrk.no, ring 57 72 42 42, bruk emneknaggen #nrksf i sosiale medium eller send dei inn her.

 • Vil bli kulturfyrtårn på Vestlandet

  Sogn og Fjordane har vore leiande på kulturområdet i mange tiår, og kan bli eit kulturfyrtårn i vest, sa fylkesordførar Jenny Følling (Sp) i talen sin i fylkestinget. – Å bygge på vår felles vestlandskultur vil vere viktig for å sveise saman folk i det nye fylket, både politisk og administrativt. Eit prosjekt som er viktig å hjelpe fram er «Nynorsk medie- og kulturhus» i Førde. Der kan vi ta ein aktiv posisjon, satse på våre fortrinn, vår kultur, vårt målføre og vidareutvikle språket vårt. Dette vil vere ei viktig og framtidsretta satsing for å sikre NRK si framtid i fylket, og nynorsken sin posisjon i landet vårt, sa Følling vidare.

 • Lyser ut designkonkurranse

  Historiske element frå Eid og Selje skal stå sentralt når kommunevåpenet for nye Stad kommune skal utformast. Det bestemte fellesnemnda for Eid og Selje på sitt møte sist veke. Det er kome inn 400 forslag til nytt kommunevåpen, og tema som går att er St. Sunniva, vikingskip, fjordhesten og hav, fjord, vatn og bølgjer. Med utgangspunkt i desse temaa blir det no lyst ut konkurranse blant profesjonelle designmiljø for å lage kommunevåpenet.

 • Nytt frimerke frå Luster

  Posten Noreg har gitt ut fire nye frimerke med motiv frå naturen. Dette er gjort for å heidre Den Norske Turistforening som feirar 150 år. Det eine motivet (nr. 2 frå venstre) er frå Sogn og Fjordane og har fått namnet «På veg mot Fannaråki». Frimerka blei viste fram at representantar for DNT ung under landsmøtet i Oslo denne helga.

  Nye frimerke
  Foto: Marius Dalseg, DNT
Kjartan Lauritzen