Krim og hendingar Sogn og Fjordane

Oppsummert

Tips oss på sf@nrk.no, på våre Facebook-sider, emneknagg #nrksf eller på telefon 57 72 42 42

 • Ni personar tekne i narkoaksjon

  Ni personar i 20-30-åra er siste vekene tekne i ein narkoaksjon i Sogn. På ei bustadadresse fann politiet eit mindre pengebeløp som dei knyter til omsetnad av narkotika. I tillegg fann dei 25 gram hasj. Ein person er også teken for å ha køyrt bil i ruspåverka stand. – Alle er kjenningar av politiet frå tidlegare, og har lagt korta på bordet, seier tenestestadleiar Magne Knudsen.
  – Beslaget gjorde at vi aksjonerte mot fleire adresser i Sogn, opplyser han. Knudsen seier det no er opp til juristen å vurdere reaksjon, men alle får tilbod om ruskontraktar og tett oppfølging for å få hjelp til å ikkje lenger ruse seg på ulovlege rusmiddel.

  Magne Knudsen
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK
 • Truga familiemedlemmer

  Politiet arresterte ein mann i Førde sentrum i ettermiddag. Mannen skal ha truga familiemedlemmer i ein annan kommune i Sunnfjord, skriv Firda. – Vi fekk ei melding frå redde og urolege personar som mannen har eit forhold til, og vi vurderte situasjonen som så alvorleg at vi rykte ut, seier operasjonsleiar Dag Olav Sætre.

 • Jerv i Stryn og Jølster

  Ein ny jerv er truleg på ferde i indre delar av fylket. I helga vart det observert spor av rovdyret både i Jølster og Stryn. Først vart det observert jervespor ved Flatsteinbu i Oldedalen, medan ein skigåar såg jervespor på breplatået mellom Larsnibba og Bings gryte i Stardalen. Spora er dokumenterte og SNO ser ikkje vekk i frå at det kan vere tale om same jerv. I slutten av april vart to jervar skotne i Luster.

  Jervespor i Jølster
  Foto: Privat/SNO