NRK Meny
topp hendingar

Krim og hendingar Sogn og Fjordane

Oppsummert

Tips oss på sf@nrk.no, på våre Facebook-sider, emneknagg #nrksf eller på telefon 57 72 42 42

 • Til lege etter branntilløp

  Ein mann er sendt til lege etter at det tok til å brenne i ei leilegheit i Sogndal, melder Alarmsentralen. – Det brann rundt komfyren. Det var ein person i bustaden som fekk sløkt brannen sjølv, seier Frode Eide, som er vaktleiar ved Alarmsentralen.

  Laster Twitter-innhold
 • Rydding vil koste fleire millionar

  Selje kommune har fått eit anslag på at opprydding etter brannen på Selje Hotel vil koste mellom tre til fire millionar kroner, skriv Fjordenes Tidende. Saka er unntatt offentlegheita når den skal opp i formannskapet på onsdag. – Det er ein privat aktør som har bede om det. Det er ei bedriftshemmelegheit som ligg til grunn, seier rådmann Ørnulf Lillestøl til avisa.

  Brannen i Selje Hotell
  Foto: Hans Olav Landsverk / NRK
 • Forsvann etter kollisjon i Førde

  Politiet fekk søndag kveld melding om ein kollisjon i Førde sentrum der tre bilar skulle vere involvert. Politiet rykka ut, men då dei kom fram var bilane borte. Det er ikkje meldt om personskade, og politiet vil ikkje opprette sak, opplyser operasjonssentralen.

 • Fekk røykskader i brann i Svelgen

  Fire personar fekk røykskader i brannen i omsorgsbustaden i Svelgen søndag kveld. Ein av desse vart sende til sjukehus. Brannen som starta på utsida av bygningen vart raskt sløkt og alle sju personane som er registrerte på adressa er gjort greie for, opplyser politiet.

Den nye regjeringa vurderer å kvitte seg med odelslova. Det kjem ikkje på tale, svarer bøndene.
Statens helsetilsyn har avdekka at fire av fem norske kommunar som blei sjekka bryt lova og gir eit for dårleg tilbod til utviklingshemma.
Første i Norge som har vektløfting som valgfag.