NRK Meny
Normal

Hjorteoppskrift: Hjortekjøt som laurdagskos

Innsendt av Ellen-Marie Rokstad frå Holmedal

Kutt opp hjortekjøt i små terningar 2x2 cm. Bruk ei steikepanne med lokk. Ha i litt margarin og fres kjøtet raskt opp med grillkrydder, salt og pepar. Slå ned temperaturen til ca 150°C. Tilsett 2 dl vatn. La det stå og småputre i 1½-2 timar. Ta ein liten boks mais og 1 glas sur/søt saus (Onkel Bens) og bland i lag med kjøtet i steikepanna. La alt surre i 5 minutt. Må godt opp på kokepunktet.

Imens kan du lage til grønsakene. Gulrot, blomkål og brokkoli som er delt opp i skiver og bukettar. Kokast, hell av grønsaksvatnet, slå dei over kjøtretten og server alt direkte frå steikepanna.

Attmed kan det serverast spaghetti, ris, eller fersk loff eller rundstykke.

Statens helsetilsyn har avdekka at fire av fem norske kommunar som blei sjekka bryt lova og gir eit for dårleg tilbod til utviklingshemma.
Første i Norge som har vektløfting som valgfag.