Innsendt av Jean Daniel Tenud frå Sandane
* 2 kg. hjortekjøt
* 1 løk
* 1 purreløk
* 2 gulrøter
* 4 laurbærblad
* 15 einebær
* 20 heil pepar
* 3 nellik
* raudvin.
Dekk kjøtet med raudvin. La dette stå minst 4 dagar i kald romtemperatur. Sil kjøtet og kok vinkrafta opp. Sil deretter gjennom dørslag. Brun kjøtet med grønsaker og urtene. Fyll opp krafta med vatn til passe mengde og kok kjøtet. Jamn gryta med mjøljamning (mjøl og olje), og smak til med sukker, salt og pepar.
Raudvinspære:
Kok opp pærer i marinade av raudvin, laurbær, einebær, sukker, pepar og litt salt. Sett det til side og avkjøl. Fyll pærene med rognebærgele ved servering.
Pynt på kjøtet:
Brødterningar, baconterningar og delte raude druer (utan stein, has i på slutten av steiketida), - steikas i litt smør og leggast på kjøtet som pynt.
Serverast med rosenkål, skogsopp, gulrøter og raudvinspære. Kokte poteter til.