NRK Meny
Normal

Hjortejakt på radio

- Dette var ei pangopning av jakta, sa Knut Førde etter at fyrste hjorten vart skoten torsdag morgon.

Hjortejakta i gang
Foto: Birger Meland / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Kvart på seks gjekk skotet som felte den fyrste hjorten i Breim. Torsdag startar hjortejakta, og fleire er på veg ut på jakt.

- Den fyrste morgonen er alltid spesiell. Dei fyrste morgonane forstår ikkje hjortane heilt kva som skjer, seier Knut Førde.

God kjensle

- Dei morgonane står dei til det er lyst nok til å skyte, fortel han.

Hjorten som vart skoten hadde ei slaktevekt på om lag 55-60 kilo, og vart felt av Rune Fjell frå Stavanger. Han fortel at det var ei god kjensle å få hjorten i siktet fyrste morgonen.

- Har ikkje høyrt fleire skot

- Eg hadde han fyrst i handkikkerten, og tok han så i geværsiktet, fortel Fjell. Han var også i fjor på jakt i området, men då vart det ikkje like god utteljing.

- Då stod nok hjorten litt høgare enn no. Me er fire stykk frå Stavanger som er her, men eg har ikkje høyrt skot frå nokon av dei andre, seier han.

Denne helga blir Countryfestivalen på Breim arrangert for 23. år på rad. Men det er ikkje berre musikken som står i sentrum. Det gjeld å kjenna kleskodane og å ha det rette utstyret.
  
Rumlefelt får ned antall alvorlige møteulykker
  
Gondolbana i Loen, basehopparar som gjer seg klar til å hoppe, basehopparar i lufta, go pro bilete frå basehopp, Loen sett frå Hoven, Folk på Hoven, Folk tek bana opp og ned