NRK Meny
Normal

Her er det stor spenning føre valet

NRK Sogn og Fjordane har sett nærare på fire kommunar der det er stor spenning før kommunestyrevalet i september.

Kan Sp runde 50 år med makta i Gloppen?

Høgre i Gloppen meiner Senterpartiet er styringstrøytte etter 47 år med makta. Sp ser ingen grunn til å gje frå seg ordførarkjedet. Korleis har Senterpartiet klart å halde på makta så lenge?

Leidulf Gloppestad

OFFENSIV: Leidulf Gloppestad (Sp) ser ingen grunn til at ikkje ordførarkjedet skal gå i arv til han også dei neste fire åra.

Foto: Silje Guddal / NRK

– Meir glad i byen enn partiet

Flora er bastionen som Høgre i fylket gjerne kunne tenkt seg, men som dei aldri heilt får taket på. Eit av dei viktigaste slaga i valet står om kystbyen.

Bengt Solheim-Olsen i Florø

PATRIOT: Bengt Solheim-Olsen set byen framfor partiet. No vil han vinne ordførarmakta i fire nye år.

Foto: Asgeir Heimdal Reksnes / NRK

Fire år sidan brakvalet

Tre år og ni månader er gått sidan Venstre sitt brakval i Eid kommune. Sidan valvaka har ordførar Alfred Bjørlo vore høgt og lågt. I «alle» kanalar. Er det nok til å halde på makta?

Alfred Bjørlo

GJORDE BRAKVAL: Fire år er gått sidan brakvalet i 2011, no vil ikkje ordførar Alfred Bjørlo oppgje noko mål for oppslutnaden i årets val.

Foto: Silje Guddal / NRK

Det tøffaste valet for Ap-Arild Ingar

I Årdal har sju av ti røysta på Arbeidarpartiet, men før valet til hausten augnar opposisjonen ein historisk sjanse til å ta makta i Ap-bastionen.

Ordførar Arild Ingar Lægreid

HOTLINE TIL YOUNGSTORGET: Ordførar Arild Ingar Lægreid og Årdal har mange gonger fått raus hjelp frå Ap i regjering: – Me prøver å ikkje ta kontakt for ofte, for det tener ikkje saka vår, seier Lægreid.

Foto: Noralv Pedersen / NRK
Den nye regjeringa vurderer å kvitte seg med odelslova. Det kjem ikkje på tale, svarer bøndene.
Statens helsetilsyn har avdekka at fire av fem norske kommunar som blei sjekka bryt lova og gir eit for dårleg tilbod til utviklingshemma.
Første i Norge som har vektløfting som valgfag.