NRK Meny
Normal

Grønt og godt frå hausten sine hagar

FØRDE (NRK): Med hausten kjem all grøda fram og lokkar oss til å ete sunnare enn sunnast.

Hausten er her med ferske grønsaker

FLOTTE FARGAR: Ferske grønsaker frå Mo er knasande godt.

– Det finst jo knapt noko betre enn heilt ferske og nyplukka grønsaker i alle variantar, seier NRK-kokk Steinar Lindstrøm.

Saman med reporter Gro Ravnestad tok han turen til den tradisjonsrike jordbruksskulen på Mo, ei mil utanfor Førde. Saman med elevar og lærarar fekk dei sanka saman alt frå raudlauk til tomatar og ulike beter.

– Dette er eit skattkammers. Ferske grønsaker kan ein bruke som ein matrett åleine, men like gjerne med kjøt eller fisk. Moglegheitene er store, men bruk gjerne god tid når du lagar mat frå botnen av, meiner Lindstrøm.

nrk.no/mat finns det mange oppskrifter på velje mellom.

Denne helga blir Countryfestivalen på Breim arrangert for 23. år på rad. Men det er ikkje berre musikken som står i sentrum. Det gjeld å kjenna kleskodane og å ha det rette utstyret.
  
Rumlefelt får ned antall alvorlige møteulykker
  
Gondolbana i Loen, basehopparar som gjer seg klar til å hoppe, basehopparar i lufta, go pro bilete frå basehopp, Loen sett frå Hoven, Folk på Hoven, Folk tek bana opp og ned