Grønt og godt frå hausten sine hagar

FØRDE (NRK): Med hausten kjem all grøda fram og lokkar oss til å ete sunnare enn sunnast.

Hausten er her med ferske grønsaker

FLOTTE FARGAR: Ferske grønsaker frå Mo er knasande godt.

– Det finst jo knapt noko betre enn heilt ferske og nyplukka grønsaker i alle variantar, seier NRK-kokk Steinar Lindstrøm.

Saman med reporter Gro Ravnestad tok han turen til den tradisjonsrike jordbruksskulen på Mo, ei mil utanfor Førde. Saman med elevar og lærarar fekk dei sanka saman alt frå raudlauk til tomatar og ulike beter.

– Dette er eit skattkammers. Ferske grønsaker kan ein bruke som ein matrett åleine, men like gjerne med kjøt eller fisk. Moglegheitene er store, men bruk gjerne god tid når du lagar mat frå botnen av, meiner Lindstrøm.

nrk.no/mat finns det mange oppskrifter på velje mellom.

Øya Bremangerlandet vil vere utan veg til fastlandet fram til neste veke.
For han som var sekundar frå å bli treft av steinblokkene, var det ei skremmande oppleving.
Over 3000 asylsøkjarar har forsvunne siste året.
  
Heile villreinstammen på Nordfjella, nær 2000 dyr, bør utryddast snarast råd. Det meiner forskarar etter at det i fjor blei påvist skrantesjuke. 
I dag møttes forskarar, politikararar og forvaltninga, for å diskutere den vidare kampen mot smitta.