NRK Meny

Grønt og godt frå hausten sine hagar

FØRDE (NRK): Med hausten kjem all grøda fram og lokkar oss til å ete sunnare enn sunnast.

Hausten er her med ferske grønsaker

FLOTTE FARGAR: Ferske grønsaker frå Mo er knasande godt.

– Det finst jo knapt noko betre enn heilt ferske og nyplukka grønsaker i alle variantar, seier NRK-kokk Steinar Lindstrøm.

Saman med reporter Gro Ravnestad tok han turen til den tradisjonsrike jordbruksskulen på Mo, ei mil utanfor Førde. Saman med elevar og lærarar fekk dei sanka saman alt frå raudlauk til tomatar og ulike beter.

– Dette er eit skattkammers. Ferske grønsaker kan ein bruke som ein matrett åleine, men like gjerne med kjøt eller fisk. Moglegheitene er store, men bruk gjerne god tid når du lagar mat frå botnen av, meiner Lindstrøm.

nrk.no/mat finns det mange oppskrifter på velje mellom.

På ei av verdas brattaste jernbaner blir skinene ekstra slitte av mykje bremsing. Det krev mykje vedlikehald, før sesongen startar for fullt.
Bilder fra landbruks-og matministeren sitt møte med sinte bønder i balestrand.
12 år gamle Linea arrangerer konsert til inntekt for forskning på den uhelbredelige sykdommen, som ein god ven fekk for ei tid sidan. Og 7.-klassingen venter fullt hus.