NRK Meny
Normal

Granskar lån til hotellaksjonær

Politiet ser no nærare på pengetransaksjonar som vart gjort av eigarane av Selje Hotel – før brannen.

Selje hotell gjekk opp i flammar

ROMFLØYA TOTALSKADD: Folk i Selje vakna opp til eit trist syn 25. november.

Foto: Asgeir Reksnes / NRK

Det tradisjonsrike hotellet vart øydelagt av brann natt til 25. november 2016. Tre brør som var aksjonærar i selskapet som eig hotellet, sit varetektsfengsla, mistenkte for å ha sett fyr på hotellet.

No har politiet utvida etterforskinga til også å sjå på pengetransaksjonar som skjedde før brannen, skriv Bergens Tidende.

– Kan vere ulovlege aksjonærlån

I rekneskapen for 2015 fann revisorselskapet PwC grunn til å påpeike at selskapet hadde gitt eit ulovleg lån på 790.000 kroner til ein av aksjonærane. Politiadvokat Magnus Engh Juel seier den økonomiske stillinga til selskapet er tema i etterforskinga.

– Vi vurderer mellom anna denne kommentaren frå revisor. Etter revisor si oppfatning er det disposisjonar som kan vere ulovlege aksjonærlån, og det er noko vi går etter i etterforskinga.

Engh Juel seier at dei tre er sikta for forsikringsbedrageri.

– Og då er det interessant for politiet å etterforske økonomien i selskapet, med tanke på eventuell motivasjon for å sette fyr på hotellet.


Dei tre sikta nektar alle straffskuld.

Statens helsetilsyn har avdekka at fire av fem norske kommunar som blei sjekka bryt lova og gir eit for dårleg tilbod til utviklingshemma.
Første i Norge som har vektløfting som valgfag.