Kålrotstappe
Kålrotstappe er fast følge til pinnekjøtet. Her får du ei enkel og smakfull oppskrift.
Bordstabel
Leverpostei
Heimelaga leverpostei smakar godt på frukostbordet. Kokk Steinar Lindstrøm deler si favorittoppskrift. Prøv du og.
Sirupsnippar
Det blir ikkje jul utan sirupsnippar på bordet, heime hos Kari Støfringsdal i Jølster. Oppskrifta har ho fått av mor si, tynne sprø kaker, med smak av krydder og karamell.
Kvite kakemenn
Kokebokforfattar Kari Støfringsdal har bakt desse kakene sidan ho var lita jente, heime i Jølster. Dette er ein enkel deig å bake ut, og kakene skal vere tynne og sprø.
Vestlandslefsa
Denne lefsa ber namnet sitt med rette. Kari Støfringsdal frå Jølster har funne liknande oppskrift frå Møre i nord til Jæren i sør. Fylt med smør og sukker, er Vestlandslefsa ein sikker vinnar.
Kari sine julebrød
Når Kari Støfringsdal bakar julebrød, er det med ein stor porsjon kjærleik. Gjærdeig er noko av det kjekkaste ho veit å jobbe med, og skal du få gode brød bør du ta tida til hjelp.
Sylterull og lammerull til jul
Seine lange frukostar høyrer jula til. Då er det ekstra stas å kunne servere heimelaga julepålegg. Steinar Lindstrøm serverer både sylterull og lammerull.
Julesild
– Det blir ikkje jul utan sild, meiner radiokokk Steinar Lindstrøm. Det er god gamal tradisjon og høyrer heime på bordet i jula.
Følg med på denne sida i desember for endå fleire oppskrifter.