Hopp til innhold

God oppskrifter på julemat og julekaker

Det er snart jul og du er kanskje godt i gang med både juleførebuingar og julemat. Her finn du oppskrifter på mykje godt, som også er enkelt å lage.

Kålrotstappe

Kålrotstappe er fast følge til pinnekjøtet. Her får du ei enkel og smakfull oppskrift.

Kålrotstappe: Enkelt å lage og smakar godt. Foto/redigering. Ahmad Dean

Kålrotstappe er fast følge til pinnekjøtet. Her får du ei enkel og smakfull oppskrift.

Bordstabel

Dette er ei skikkelg festkake til jul. Lag ein flott stabel på eit fat, og skap skikkeleg høgtid rundt bordet

BORDSTABEL: Lag ein flott stabel på eit fat, og skap skikkeleg høgtid rundt bordet.

Leverpostei

Heimelaga leverpostei smakar godt på frukostbordet. Kokk Steinar Lindstrøm deler si favorittoppskrift. Prøv du og.

LEVERPOSTEI: Det er enklare enn du trur å lage ein god leverpostei. Kokk Steinar Lindstrøm og reporter Gro Ravnestad viser deg korleis.

Heimelaga leverpostei smakar godt på frukostbordet. Kokk Steinar Lindstrøm deler si favorittoppskrift. Prøv du og.

Sirupsnippar

Det blir ikkje jul utan sirupsnippar på bordet, heime hos Kari Støfringsdal i Jølster. Oppskrifta har ho fått av mor si, tynne sprø kaker, med smak av krydder og karamell.

SIRUPSNIPPAR: Her er oppskrifta på tynne og sprø sirupsnippar

Det blir ikkje jul utan sirupsnippar på bordet, heime hos Kari Støfringsdal i Jølster. Oppskrifta har ho fått av mor si, tynne sprø kaker, med smak av krydder og karamell.

Kvite kakemenn

Kokebokforfattar Kari Støfringsdal har bakt desse kakene sidan ho var lita jente, heime i Jølster. Dette er ein enkel deig å bake ut, og kakene skal vere tynne og sprø.

KAKEMENN: Dei enkle å lage, og dei fleste ungar likar desse kakene godt. Foto/redigering: Ahmad Dean, NRK

Kokebokforfattar Kari Støfringsdal har bakt desse kakene sidan ho var lita jente, heime i Jølster. Dette er ein enkel deig å bake ut, og kakene skal vere tynne og sprø.

Vestlandslefsa

Denne lefsa ber namnet sitt med rette. Kari Støfringsdal frå Jølster har funne liknande oppskrift frå Møre i nord til Jæren i sør. Fylt med smør og sukker, er Vestlandslefsa ein sikker vinnar.

VESTLANDSLEFSA: Lefse er populært på kakebordet. Foto/redigering: Ahmad Dean, NRK

Denne lefsa ber namnet sitt med rette. Kari Støfringsdal frå Jølster har funne liknande oppskrift frå Møre i nord til Jæren i sør. Fylt med smør og sukker, er Vestlandslefsa ein sikker vinnar.

Kari sine julebrød

Kari Støfringsdal brukar ein stor vedfyrt bakaromn til å steike julebrøda sine.

PERFEKTE BRØD: Skal du få gode brød, bør du ta tida til hjelp.

Når Kari Støfringsdal bakar julebrød, er det med ein stor porsjon kjærleik. Gjærdeig er noko av det kjekkaste ho veit å jobbe med, og skal du få gode brød bør du ta tida til hjelp.

Sylterull og lammerull til jul

Seine lange frukostar høyrer jula til. Då er det ekstra stas å kunne servere heimelaga julepålegg.

RULL: Steinar Lindstrøm viser korleis han lagar kjøtpålegg til jul.

Seine lange frukostar høyrer jula til. Då er det ekstra stas å kunne servere heimelaga julepålegg. Steinar Lindstrøm serverer både sylterull og lammerull.

Julesild

– Det blir ikkje jul utan sild, meiner radiokokk Steinar Lindstrøm. Det er god gamal tradisjon og høyrer heime på bordet i jula.

– Det blir ikkje jul utan sild, meiner radiokokk Steinar Lindstrøm. Det er god gamal tradisjon og høyrer heime på bordet i jula. Her får du oppskrifta på to forskjellige typar sild.

JULESILD: Vi gir deg oppskrifta på Steinar si gode julesild

Følg med på denne sida i desember for endå fleire oppskrifter.