NRK Meny
Normal

Gjekk frå sølv til gull

Etter omrekning frå dommarane blei det tysdag morgon klart at det blei gull til Tonje Torvanger frå Sogndal og dei andre juniorane i kokke-OL. Meisterskapen i Erfurt i Tyskland blir avslutta i dag med buffet-tevling.

Juniorlandslaget, Norges Kokkemesteres Landsforening

GULLGJENGEN: Juniorlandslaget fekk vita at dei vann gull 06.30 i dag tidleg.

Foto: Ina Wesenberg

Først hadde me fått beskjed om at me fekk sølv i varmmat, men det viste seg at det var gjort nokre dommarfeil, seier Tonje Torvanger.

Torvanger er inne på kjøkkenet og pakkar klart utstyret som skal vera med i andre og siste konkurranse klokka 12.00.

– Me fekk ein returbeskjed i dag tidleg, så det var ein veldig god start på dagen. No er me klare til å gi alt i siste konkurranse.

Tonje Torvanger

FRÅ SOGNDAL: Tonje Torvanger jobbar til vanleg på Statholdergaarden i Oslo. No har ho vunne OL-gull.

Foto: Ina Wesenberg

Energibombe før siste konkurranse

– Du vaknar når du får ei slik melding. Du blir ganske gira, seier kaptein på juniorlandslaget, Christer Rødseth.

Det var han som fekk jobben med å seia ifrå til alle juniorane så fort dei vakna. Han fortel at det har vore nokre nervepirrande dagar sidan søndag, men legg til at det har blitt lekka litt resultat i helga også.

På evalueringa i går kom det fram nokre detaljar som gjorde at han reagerte.

– Men dette passar oss eigentleg veldig bra med tanke på at me skal ut i konkurranse igjen no i dag. Det er ein kjempeboost.

Rødseth fortel at dagens buffet-tevling er ei ny grein som dei aldri har gjort før, men at dei har fått sjå kva andre har gjort, og har hatt moglegheit til å læra.

GLAD GJENG

FANTASTISK KJENSLE: Kapteinen på juniorlandslaget (t.h.) fortel at det var ei sinnssjuk oppleving å vinna OL-gull.

Foto: PRIVAT / NKL - Norges Kokkemesteres Landsforening

– Såg ut som Formel 1

Torvanger og Rødseth seier at det var godt å få igjen for alt arbeidet dei legg ned på kjøkkenet.

– Dette har me jobba mot i over eit og eit halvt år. Me har som alle andre ein 100 % jobb, og ein kokkejobb er kanskje litt meir enn 100 %, seier Torvanger.

Ho fortel at dei samlast ei langhelg kvar månad, og øver mot konkurransar. I tillegg bruker dei fritida på å øva kvar for seg.

– Det å få gull på den konkurransen, den gjorde veldig godt, seier ho.

Tonje Torvanger i aksjon

I AKSJON: Tonje Torvanger på kjøkkenet.

Foto: Ina Wesenberg

I tillegg til gullet, har dei fått skryt for korleis dei jobbar saman på kjøkkenet.

– Under evalueringa i går fekk me beskjed om at me jobba så fint inne på kjøkkenet at det såg ut som Formel 1, fortel Rødseth.

Veit ikkje kor sterkt gullet er

– Gullet er på mellom 90 og 100 poeng, så me veit ikkje kor sterkt gullet vårt er, seier Torvanger.

Sjølv om ein får gull i begge konkurransane er det ikkje sikkert at ein får gull totalt, fortel ho. Det kjem an på kor sterke medaljane ein får er.

– Men det er iallfall ein god start, så må me gjera det bra i dag.

Den nye regjeringa vurderer å kvitte seg med odelslova. Det kjem ikkje på tale, svarer bøndene.
Statens helsetilsyn har avdekka at fire av fem norske kommunar som blei sjekka bryt lova og gir eit for dårleg tilbod til utviklingshemma.
Første i Norge som har vektløfting som valgfag.