NRK Meny
Normal

Etterlyser vitne etter at 11-åring blei dytta inn i hekk

Politiet ber folk som kan ha sett noko når ein 11-åring blei dytta inn i ein hekk i Øvre Årdal, om å melde seg snarast.

Magne Knudsen

ETTERFORSKAR: Lensmann Magne Knudsen ber folk som kan ha sett noko om å melde seg.

Foto: Halvor Farsund Storvik / NRK

Det var onsdag ettermiddag den unge guten blei følgd etter av ein mann på veg heim frå skulen mellom sentrum i Øvre Årdal, over brua og opp mot Vee.

– På denne strekninga var det ein kontakt som medførte at han som følgde etter dytta guten inn i ein hekk. Guten fekk vondt i venstre hand og arm, seier lensmann i Årdal, Magne Knudsen.

Dei har førebels ikkje vore i kontakt med vitne som har sett sjølve hendinga, og ønskjer å kome i kontakt med folk som var i området mellom Farnes og Vee etter klokka 14.30 onsdag.

Guten har i avhøyr fortalt at mannen som følgde etter han, hadde mørk hudfarge. Lensmannen stadfestar at dei har vore i kontakt med asylmottaket etter hendinga.

– Vi har sjølvsagt asylmottaket med i den vidare etterforskinga og samarbeider med dei. Men det er også andre mørkhuda som bur i Årdal som ikkje er asylsøkjarar. Vi får sjå kva dette bringer.

– Ser politiet alvorleg på hendinga?

– Når ein dytter til små barn som går heim frå skulen, så er ikkje det ein adferd som vi ønskjer, slår Knudsen fast.

SISTE: Klokka 15 torsdag seier lensmann Magne Knudsen til NRK at det førebels ikkje har meldt seg vitne til hendinga.

– Vi har i dag snakka grundig med 11-åringen, og vi er temmeleg sikre på at det ikkje har vore nokon kontrovers eller kontakt mellom dei to før hendinga.

Statens helsetilsyn har avdekka at fire av fem norske kommunar som blei sjekka bryt lova og gir eit for dårleg tilbod til utviklingshemma.
Første i Norge som har vektløfting som valgfag.