– Vi må no jobbe for at dei som mister jobben, kan få arbeid andre deler av produksjonen. Samstundes må vi sjå framover og prøve å posisjonere Byrkjelo for den strukturendringa som Tine har varsla for osteproduksjonen, seier Gloppestad.
Frå 2020 er det slutt på tapping av mjølk i kartongar ved meieriet på Byrkjelo.
, noko som gjer at fleire tilsette på .Osteproduksjon
Tine skal også gjere endringar i osteproduksjonen, noko som kan slå heldig ut for Byrkjelo, seier meiereisjef Torkild Heieren.
– Allereie i mandatet til den utgreiinga så er det sagt at Byrkjelo er eit av tre anlegg som framleis kan få ein auke i produksjonen.
Anlegget på Byrkjelo tok i fjor i mot 132 millionar liter mjølk. Om ein dermed unngår oppseiingar er likevel for tidleg å seie.
– Det kan eg eg ikkje seie noko om no. Først ut på våren får eg signal om korvidt det er snakk om å auke bemanninga på ostesida, men signala er vel så positive at vi ventar med å sette i gong noko prosess på dei 20 årsverka før vi har fått svara på den utgreiinga.
Har areal til utviding
Ordførar Gloppestad seier dei legg alt til rette for at anlegget på Byrkjelo kan vekse seg endå større.
– Kommunen har varsla dei om at når den tid kjem så har meieriet areal til utviding slik at dei kan få auka osteproduksjonen.
– Ja, vil du seie at Byrkjelo står sterkt i den konkurransen der?
– Byrkjelo står sterkt som eit meieri som tine vil satse på. Det ser vi på at osteproduksjonen har gått opp, og det tenker eg er naturleg at ein sørger for at det held seg.