NRK Meny
Normal

«Han tok berre tak i armen min»

Robert Borge og Rikke Hope gifta seg for kort tid sidan, og i helga var dei tilbake for å feire der det starta med eit litt spesielt møte: Utkantfestivalen.

Robert Borge og Rikke Hope

FESTIVALLUKKE: For ekteparet Robert Borge og Rikke Hope har ordet festivallukke fleire betydningar: to år etter dei møttest på Utkant feira dei bryllaupet på same festival.

Foto: Marit Bendz

– To år sidan, her ute, seier Robert Borge og drøymer seg nøyaktig to år tilbake i tid.

– Nede på kaien. Heilt tilfeldig, i ein folkemengde utan sidestykke. Rikke Hope fullfører setninga til mannen ho gifta seg med i slutten av juni.

Tok saka, og kona, i eigne hender

Hadde ikkje Borge vore for seg, hadde det kanskje aldri blitt dei to.

– Eg stod å snakka med ein kamerat av meg, då eg såg i sidesynet at ho gjekk forbi. Då snudde eg meg berre og tok tak i ho, ler Robert av den noko utradisjonelle introduksjonen.

– Han tok berre tak i armen min. Då vi byrja å prate saman fann vi ut av vi kjente kvarandre litt frå gamalt av. Frå barndomen.

Kort tid etter var dei eit par. Bryllaupet stod i Austrheim, festen tok dei denne helga på Utkantfestivalen på litle Skjerjehamn i Gulen kommune.

– Det har jo blitt ein spesiell festival. Det har jo blitt eit minne, ei minnemarkering for korleis vi møttest, seier Hope.

Rørt til tårer av festivalen

Ola Braanaas såg ikkje for seg at det skulle bli ein slik festival ute i havgapet då han bestemte seg for å skaffe Knut Steen sin statue av Kong Olav (sjå bilete over).

– Men eg trudde det kunne vere starten på noko spanande. Så har det balla på seg, saman med fantastiske menneske som arrangerer her ute, og alle dei som jobbar frivillig.

– Det har blitt ein fantastisk happening. Det er rett og slett eit eventyr. Og eg blir djupt rørt over det. At det er mogleg å få det til her ute, seier ein rørt Braanaas og stoppar opp.

– Du har ikkje ord for det?

– Nei, eg har ikkje ord. Eg har eigentleg litt tårer, for det er så vakkert.

Ny rekord – igjen

I fjor var rekordmange 14300 innom i løpet av festivalen. Dei førebelse tala syner at mellom 15500 og 16000 publikummarar tok turen i løpet av dei fire festivaldagane i år.

At festivalen ligg så kronglete til ute på ein holme i havgapet er grunnlaget for suksessen, meiner festivalsjef Viggo Haveland Randal.

– Det er nok mange ting som er ei ulempe. Kronglete logistikk, dårleg mobildekning, lite vatn utanom frå himmelen. Men summen av desse ulempene blir eit unikt produkt: Vi er stranda her ute, og koplar heilt ut resten av verda. Eg trur alle ulempene blir ein gedigen fordel til slutt, seier han.

Stor auke i bedriftar som tilbyr opplevingar til turistar
Fotballfeber i Florø før tidenes første fjerderundekamp i cupen
veger, arbeid med reparering etter flommen, hotell, gjestehus, parkeringsplasser med busser, busser