NRK Sogn og Fjordane – Lokale nyheter, TV og radio

NRK Meny
 • Bjelde på «nye» J19-Norge

  Thea Bjelde frå Sogndal er tatt ut på det som skal bli det nye J19-landslaget i fotball. I månadsskiftet august/september møter Noge Island og Sverige i Sandefjord. 18-åringen var også med på laget som kom til semifinalen i EM-sluttspelet i sommar. Bjelde, som spelar for bergensklubben Arna-Bjørnar, står med 39 aldersfastlagde landskampar for Norge.

 • Slo opp skade – må betale bot

  Ein sogning i 20-åra må betale 8000 kroner etter at han slo ei kvinne på rumpa. Hendinga skjedde på danskebåten i vinter og gjorde at kvinna slo opp att eit brot i muskelfestet på sittebeinet. Han må og betale 1000 kroner i skadeerstatning.

 • Klarte kravet til nordisk

  Vektløftarane Robert Andre Moldestad og Julia Jordanger Loen (begge Breimsbygda) klarte i går kravet til Nordisk meisterskap i vektløfting. Julia klarte kravet i klasse for ungdom 58 kilo, med 51 kg i rykk og 72 kg i støyt, til saman 123 kg. Robert Andre klarte kravet i klassen for junior 62 kilo, med 88 kg i rykk og 105 kg i støyt, til saman 193 kg. Nordisk går i Danmark i oktober.

  Julia Jordanger Loen og Robert Andre Moldestad
  Foto: Privat
 • Bussjåførar stikk av frå kontroll

  Vegvesenet opplever kvar sommar ein auke i talet turistbussar som stikk av frå kontroll ved Håbakken på E16 i Lærdal, det fortel kontrollør Frode Hålien til nettavisa Porten. Hålien seier dei seinast i går hadde minst to bussar som køyrde forbi skilta kontroll, og at det er vanskeleg å hente dei inn att. Ifølgje avisa avdekker Vegvesenet ofte at bussjåførane har brote reglane for køyre- og kviletid.

  Kontroll på Håbakken
  Foto: Sondre Dalaker / NRK
Vegopning på Bergum i Førde kommune