NRK Meny
Normal

- Kjedeleg at det er dødballar som avgjer kampen

ASPMYRA (NRK): Comebacket i Tippeligaen enda med tap for Sogndal då dei møtte Bodø/Glimt på Aspmyra.

Eliteseriestart på Aspmyra

FOR STERKE:

Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK

Bodø/Glimt vart to hakk for sterke og vann til slutt kampen 2–0. Dermed vart det ingen poeng med heim til saftbygda for Sogndal.

– Det var ein jamn kamp og eg følte vi styrte mesteparten av kampen. Men så slapp vi inn mål på dødball og då blei Bodø/Glimt liggjande å kontre litt. Men det er surt å tape når vi er såpass inne i kampen som vi er, seier Sogndal-trenar Eirik Bakke.

Er mange poeng å spele om

Neste kamp får Sogndal besøk av Vålerenga heime, og Bakke understrekar at dei no ser framover.

– Dette var éin kamp, og det er gutar her som ikkje har spelt på dette nivået før. Men dei fekk kjenne litt på det i dag, og så viser vi at vi i mange delar av spelet er betre enn Bodø/Glimt. Men dei scora to mål og vi scorar null. Vi må løfte oss til neste helg, og så er det mange poeng å spele om, seier Bakke.

– Vi har ballen såpass mykje at vi må bli flinkare til å tore å halde ballen. Elles vert vi straffa når vi gir den frå oss. Og å sleppe inn mål på dødball må vi luke vekk, elles vert det tøft, seier Bakke.

Vil bli ferdig med kampen fortast mogleg

Han er klar over at fram mot Vålerenga-kampen vil han og laget halde fram med å fokusere på det som dei har jobba med.

– Vi skal bite godt frå oss. Dette var ein av fleire kampar. Borte mot Bodø/Glimt er ein tøff kamp, og det er serieopning og mykje kan skje. Måla vart scora rett før pause, så det er berre å bli ferdig med denne kampen fortast mogleg, seier Bakke.

Føler ikkje dei har noko å frykte

Sogndal-kaptein Rune Bolseth hadde helst sett at det vart med nokre poeng heim i bagasjen.

– Dette var kjedeleg. Første målet rett før pause gjer det vanskeleg for oss. Vi spelar til tider bra og skapar ein del, men vi manglar det vesle ekstra, seier Bolseth.

– Dei smeller dei inn, medan vi må bli litt meir tøffe i boksen når vi har moglegheita, seier Bolseth.

– Kor tøft trur du det blir for dykk i eliteserien i år?

– Klart det er forskjell på tippeliga og 1. divisjon. Men etter denne kampen her føler eg ikkje at vi har noko å frykte. På dødball skal vi vere betre enn Bodø/Glimt, så det er veldig kjedeleg at det er det som delvis avgjer kampen, seier Bolseth.

Laster innhold, vennligst vent..
Bønder føler seg ikkje trygge på vegen med traktor
Orkanen Tor var ikkje ekstrem nok
Ordninga bør endrast