NRK Meny
Normal

VG avslører: Raymond Johansen har kontor i stort luksusbygg ved Aker Brygge

«Raymondburg» er verdt flere hundre millioner.

Raymond Johansen
Foto: Vidar Ruud / Scanpix

VG fortsetter å gå byrådsleder Raymond Johansen etter i sømmene. I dag kan avisen avsløre at Ap-politikeren har skaffet seg kontorlokaler i et prangende luksusbygg rett ved Aker Brygge.

«Raymondburg» ruver 66 meter over bakken og har byens beste utsikt, ifølge VG. Raymond Johansen skal ha flyttet inn like etter at han fikk velgernes tillit i fjor høst.

Nyter ikke samme luksus

5080 Nyhetskanalen har vært i kontakt med ledere i andre norske byer. De forteller at de ikke nyter den samme luksusen.

– Nei, jeg har ikke kontoret mitt der, nei, kommer det kontant fra byrådsleder i Bergen Harald Schjelderup.

Han får støtte av ordfører i Trondheim, Rita Ottervik:

– Det har aldri vært aktuelt for oss å ha kontorer midt i smørøyet av Oslo, sier hun. Oslo har altså den eneste byrådslederen i Norge som har behov for en arbeidsplass ved fasjonable Aker Brygge.

Spektakulær beliggenhet

Tomten alene, med sin spektakulære beliggenhet ved Oslofjorden, er sannsynligvis verdt flere hundre millioner. Flere ganger i timen kan man høre luksusklokkespill fra tårnet i «Notre Raymond».

Mange av rommene i palasset til «Sol-Raymond» er overdådig utsmykket med verdifulle luksusmalerier.

Ingen planer om å avslutte

Til tross for at han hevder å representere å arbeidernes parti, har han ingen planer om å avslutte luksuskontorordningen, forteller VG.

– Nei, jeg skal ikke bytte kontor. Hvem er dette? Kl er 02 om natten, er det VG? var alt byrådslederen ville si på telefon i dag morges.