Tybring-Gjedde nominerer seg selv til fredsprisen for å ha rukket å ta avstand fra Trump

– Krever en smidig ryggrad.

Christian Tybring-Gjedde

Stortingsrepresentant for Frp Christian Tybring-Gjedde nominerer seg selv til Nobels fredspris for å ha rukket å ta avstand fra president Donald Trump.

– Dette er moderne fredsarbeid på sitt beste. Det viser en enorm evne til å snu seg rundt og fordømme Trump bare noen uker før presidenten går av, sier Tybring-Gjedde om sin egen innsats.

Fysisk belastning

Han understreker at det faktisk er en stor fysisk belastning å snu seg så fort som han har gjort.

– Å snu 180 grader i løpet av noen timer og sitte på Nyhetsmorgen og ta avstand som om det var den største selvfølge, det krever en smidig ryggrad, forklarer han.

Stortingsrepresentanten roser videre seg selv for å ha vært blant de første i 2021 til å ta avstand fra Trump.

– Jeg tror faktisk jeg er den første av de siste til å fordømme ham. Og det vil jeg bare si: Det krever stort mot å innse at andre har hatt rett hele tiden når de har sagt at Trump hisser til vold.

Refser Fox News

Tybring-Gjedde nominerer seg selv sammen med den norske nobelkomité for komiteens utrettelige innsats med å ikke høre på Tybring-Gjedde.

– Og så er jeg sterkt kritisk til Fox News sin rolle i dette. Det er ikke mer enn noen måneder siden de ga meg taletid. Jeg fikk lov å hylle Trump midt i den polariserte valgkampen USA befant seg i. Det var direkte uansvarlig.

Mer ros

Også Asle Toje, Carl I. Hagen og Sylvi Listhaug roser seg selv for å ha rukket å bli sjokkerte av Trump. Likevel ønsker ikke Toje en fredspris:

– Nei, men det burde vært en nobelpris i meteorologi. Den burde gått til meg på grunn av min umenneskelige evne til å observere at vinden snur.