NRK Meny
Normal

Talentspeidere fra FIFA imponert av Kjetil Siems reiseregninger

Kan bli invitert på prøvelunsj.

Kjetil Siem

Imponerer: Kjetil Siems reiseregninger

Fotballtinget i helgen gjorde inntrykk på mange i Norge. Tilstede var også representanter for FIFA for å se nærmere på generalsekretær i NFF, Kjetil Siem.

– Vi likte det vi så. Reiseregningene var på et høyt internasjonalt nivå. Det er ingen tvil om at han kan gjøre det bra i en større fotballorganisasjon, sier talentspeider Jürgen Wolke.

Wolke omtaler Siem som et stort talent som er «unorsk i stilen».

– Som idrettsleder er det noe brasiliansk over ham. Han er ikke så opptatt av lagspill, men har til gjengjeld store individuelle freidigheter.

Flere norske i kikkerten

Talentspeiderne forteller at de også var i Norge for å se på bosman-president Yngve Hallén.

– Han beholder roen i kritiske situasjoner. Bare måten han gikk av på, for å få mer tid til familien, oser internasjonal klasse. Det er spesielt imponerende når vi vet at barna hans er voksne og har flyttet hjemmefra.

Den internasjonale fotballorganisasjonen skal være på utkikk etter to-veis-ledere – ledere som både kan være for åpenhet og legge lokk på viktig informasjon. Flere i den sentrale ledelsen i NFF er visstnok høyaktuelle.

Spørsmål om tid

Ingen har ennå blitt tilbudt kontrakt, men fotballekspert Lars-Petter Aas tror det bare er et spørsmål om tid.

– Jeg tror ganske sikkert at en av dem blir invitert over for å prøvelede. Får Siem muligheten i en treningslunsj, er jeg sikker på at han griper muligheten med begge hendene.

Skulle en av dem få kontrakt, mener Aas at få av de norske fotballederne vil ha problemer med å bestå den medisinske testen.

– For å være sjef i en idrettsorganisasjon i 2016 kreves magefett, høyt blodtrykk og svetteringer under armene. Håret må mangle eller være grått. På dette feltet har norsk idrett jobbet godt over flere år. Man har fått resultater ved å legge lunsj på lunsj.