Sylvi Listhaug sier ja til å lede Norges kommentarfelt

Har lagt fram krav til alle meningsmålingsinstitutt om å avblåse krise.

Sylvi Listhaug

Etter at Siv Jensen trakk seg torsdag sier nå nestleder Sylvi Listhaug ja til å lede Norges kommentarfelt.

– Vi skal bli et tydeligere kommentarfelt framover. Et som er lettere å kjenne igjen, lover Listhaug, som utelukker regjeringssamarbeid.

– Vi kommer ikke til å forhandle med noen. Vi kommer bare til å legge ut våre forslag på Facebook, og så får de andre partiene stemme over det.

Ingen krise

Hun understreker at det ikke er noen krise i kommentarfeltet.

– Nei, vi ligger godt over 94 % på flere målinger på Nettavisen, forsikrer Listhaug.

– Dette blir jo aldri rapportert i mainstream-media selvsagt. Derfor har vi nå lagt fram tydelige krav til alle meningsmålingsinstitutter om hvor vi skal ligge på meningsmålingene.

Avsløringer

Bakgrunnen for Jensens avgang skal være avsløringer om at hun har sittet i regjering.

– Vi har mottatt solid informasjon om at Jensen – over flere år – har sittet i regjering. Det er et klart brudd med våre verdier, sier en kilde som mener alle former for regjeringsdeltagelse er forkastelig.

Stort sinne

Opplysningene skal ha skapt stort sinne blant de ellers så sinte partimedlemmene. Flere har også beskyldt Jensen for å ha spist kjøttfri middag, behandlet FpU-medlemmer med respekt og for bare å ha kjøpt klær og parfyme på tur til Riga.

Siv Jensen ønsker ikke å svare på spørsmål om sin avgang, men skriver i en SMS at hun ikke kan huske hvorfor hun gikk av.