Hopp til innhold

– Fredelige muslimer har ingenting med islam å gjøre

– Naivt å tro noe annet, sier kronikkekspert Per Edgar Kokkvold.

Per Edgar Kokkvold

– Dette er helt tydelig ikke en fredelig religion, sier Per Edgar Kokkvold.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det store flertallet av personer som kaller seg muslimer i verden, har lite eller ingenting med islam å gjøre. Det blir slått fast av menn som skriver kronikker i avisen.

– Det er naivt å tro at over en milliard mennesker som lever i den muslimske verden i fred og fordragelighet er påvirket av islam. Selv om de utfører handlingene sine i Allahs navn, kan vi ikke generalisere og si at islam fører til gode gjerninger, sier Per Edgar Kokkvold.

Også sosiolog Kjetil Rolness er lei av å høre om muslimer som ikke halshugger.

– Vi har lenge hørt om disse muslimene som ikke dreper. Men hvor er de? Har du noen gang hørt et nyhetsvarsel om en muslim som ikke halshugger? spør han retorisk og legger til:

– Hvis vi ikke bekjemper islam, gjør vi islam en bjørnetjeneste. Nå er det på tide at alle hopper ned i skyttergravene.

De får støtte fra kvinner som har sluttet å sove om natten for å skrive kronikker om islam. I en kommentar til 5080 Nyhetskanalen, sier Hege Storhaug.

De færreste man kaller muslimer følger islamsk lære. I Bangladesh har for eksempel kvinner lov å kjøre bil og gjøre det samme som menn. I Indonesia har landets 125 millioner kvinner samme rettigheter som menn. Malaysia har et forbud mot bruk av niqab, og likevel kaller vi disse landene for muslimske? Det sender et farlig signal om at muslimske samfunn nesten aldri er som Saudi-Arabia, advarer hun.

– Det er til og med noen som kaller Eritrea – et land hvor 90 prosent av alle kvinnene er omskåret – for et kristent land. Det er snillisme på sitt verste.