NRK Meny
Normal

Rød løper invadert av kvinnelige blottere

Politiet ber om tips.

Gravid, kvinnelig blotter
Foto: JONATHAN ALCORN / Reuters

Lørdag kveld ble den årlige filmgallaen LACMA arrangert i Los Angeles. I ettertid snakket alle om de kvinnelige blotterne som hadde kommet seg inn på den røde løperen.

– Dette er syke mennesker. De gikk rundt, på høylys dag, så og si uten klær. Jeg skjønner ikke hva slags kick de får av å vise seg fram til tilfeldige fremmede på den måten, sier Patrick Lee som var vitne til det hele.

Var gravid

En av blotterne var gravid og matcher signalementet til en blotter fra andre røde løpere. Politiet sier de nå undersøker om det er noen sammenheng mellom sakene.

– Jeg skal være forsiktig med å konkludere, men jeg tror vi har å gjøre med minst en kjenning av politiet, sa etterforskningsleder Christina Stuart til pressen søndag kveld.

«Har du sett denne kvinnen?»

«Har du sett denne kvinnen?»

Det finnes ingen vitnebeskrivelser av den gravide kvinnen i full påkledd tilstand, men politiet har utarbeidet en grafisk framstilling av hvordan hun kan se ut med klærne på (Se illustrasjon). De ber nå publikum om tips i saken.

Ble oppskaket

Mange ble svært oppskakete av hendelsen og hadde i etterkant stort behov for å snakke om den.

– Jeg klarer ikke bli kvitt de bildene fra netthinnen. Pupper og rumper som jeg ikke hadde bedt om å se. De kom fra alle steder, sier en journalist som var tilstede, og skrev fire artikler om blottingen for å få den ut av systemet.

Beklager blottingen

I en pressemelding beklager arrangørene blottingen på det sterkeste, og bedyrer at de skal skjerpe rutinene:

– Likevel kan vi aldri gardere oss 100% mot at det skjer igjen. Det er prisen vi må betale for å leve i et samfunn med røde løpere.