Nye rapporter om Haaland: Står mellom Barcelona, City og Mesternes mester

– Mesternes mester er mye større enn Champions League.

Erling Braut Haaland

Den 20 år gamle jærbuen skal nå være klar for nye utfordringer.

Det koker rundt Erling Braut Haaland om dagen. Ifølge flere overgangseksperter vil nordmannen forlate Borussia Dortmund til sommeren:

– Det står mellom Barcelona, Manchester City og Mesternes mester, forklarer overgangsguru Fabrizio Romano.

Fantastisk karriere

Den 20 år gamle jærbuen har allerede en fantastisk karriere bak seg, og han skal nå være klar for nye utfordringer.

– For Haaland er det viktig å komme til et sted hvor han kan lykkes. Selv er Haaland overbevist om at høyden hans vil være en stor fordel i blant annet i Nattesten.

Tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise mener Mesternes mester er et naturlig neste skritt i karrieren.

– Han vil teste seg mot de beste og han vil vinne trofeer. Mesternes mester er det aller største man kan vinne for alle som er opptatt av 17. mai-leker, mener han.

Større enn Champions League

Riise tror Haaland kan ende opp i Mesternes mester uavhengig av om hans nåværende klubb kaprer Champions League-plassen i Tyskland.

– Jeg tror ikke folk er klar over hvor stort Mesternes mester er. Det er mye større enn Champions League for Dag Erik Pedersen.

Søndag ble pappa Alf-Inge Haaland observert i nærheten av NRK-bygget på Marienlyst. Romano hevder Haaland var der for å se på fasiliteter, og for å undersøke hvem sønnen eventuelt skal sove på rom med.

– Jeg tror det kommer en avklaring snart. Haaland må velge mellom å bli fotballverdens best betalte dra-til-tryne og den yngste nordmannen som har laget middag i beste sendetid på NRK.

Usikkert neste år

Det er forøvrig usikkert om NRK får beholde TV-rettighetene til sitt eget program, men kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen forsikrer likevel om at man kan følge Mesternes mester på NRK også til neste år.

– Mesternes mester er veldig viktig for NRK. Derfor har vi sikret oss rettighetene til å sende alle episodene på DAB-radio. Det er og blir en allmennkringkasters oppgave å holde liv i gamle idrettsprofiler.