NRK Meny
Normal

Ny TV 2-serie: Russland tvinger grønn politiker til å erstatte hasj med alkohol

– Ikke helt utenkelig scenario.

Henrik Mestad i «Moralisert»

Den nye TV 2-serien «Moralisert» forestiller seg et Norge i nær framtid. Vi møter en grønn politiker, spilt av Henrik Mestad, som har gått bort fra alkohol og over på det langt mildere stoffet cannabis.

– I serien er det Europas tax free-næring som går sammen med russiske styrker og kidnapper politikeren. I russisk fangenskap tvinges han til å gå tilbake til alkohol, forteller regissør Erik Skjoldbjærg.

Skjoldbjærg mener slike «hva-om»-fortellinger kan være viktige for å si noe om vår egen tid.

– Ingenting av det som skjer i serien er helt utenkelig. Hvis en norsk politiker faktisk valgte å ruse seg på hasj på julebord i stedet for sprit, ville nok reaksjonene vært kraftige.

Seriens hovedperson, miljøpolitikeren Jeppe Berget, har sett hvor mye skade alkohol kan forårsake. Både på seg selv og sine omgivelser.

– Berget satser derfor på cannabis, som er et stoff som finnes i virkeligheten, og som gjør mye mindre skade på Bergets allerede sårbare lever, forklarer Henrik Mestad.

Det blir journalisten Thomas Eriksens oppgave å finne ut hva som har skjedd med Jeppe Berget. Vegar Hoel, som spiller Eriksen, mener det er journalisten som driver serien framover.

– Det er Thomas som undersøker seriens grunnleggende mysterium: Hvorfor drikker Jeppe? Og ikke minst: hvorfor drikker han vodka?