Northug kjørte ikke i ruspåvirket tilstand: – Var bare dum i hodet

Har forsøkt å holde det skjult for sine nærmeste

Petter Northug 5080 Nyhetskanalen Satiriks
Foto: NTB Scanpix

Onsdag offentliggjorde politiet blodprøvene Petter Northug avla da han ble stoppet etter å ha kjørt over 200 km/t i en 80-sone.

– Prøven var negativ. Jeg var ikke påvirket av rusmidler. Jeg var bare dum i hodet, og jeg trenger hjelp, fortalte en tydelig preget Northug på pressekonferansen onsdag formiddag.

– Mitt ansvar

Politiet ser nå mer alvorlig på hendelsen, og eks-skiløperen erkjenner at dette er vanskeligere å gjøre noe med enn bare narkotikaavhengighet.

– Jeg har forsøkt å holde det skjult for mine nærmeste. Jeg skylder hverken på familien eller skolen. De har gjort alt de kan. Det er mitt ansvar alene å bli smartere, sier Northug som hevder han lenge har vært del av et dumt miljø.

Mange rykter

Flere i kretsen rundt Northug forteller at de har vært bekymret for ham, og at det har gått mange rykter om at han var dum. På pressekonferansen valgte han å ikke kommentere disse ryktene, eller videoene som har sirkulert på nettet som viser Northug i dumme settinger.

Mange journalister ville også vite mer om når Northug skjønte at han var en idiot.

– Jeg har nok vært for dum til å skjønne det, men det at politiet stoppet meg var en skikkelig vekker. Jeg tror jeg skjønner det nå.

– Har du vurdert selvmord, Petter? spurte en reporter, som etter pressekonferansen innrømmet at han var enda dummere enn Northug.