Mann i Star Wars-kø ute i flere timer for første gang

Fått en mystisk rødfarge i kinnene.

Star Wars-kø
Foto: Privat

30 år gamle Marius Gjellum er svært sliten etter å ha tilbragt flere timer i kø utenfor Colosseum Kino i Oslo for å sikre seg billetter til premieren på den neste Star Wars-filmen.

- Det var helt sykt. Jeg har aldri vært ute i flere timer i strekk før. Nå må jeg bare hjem og hvile meg, forteller Gjellum, som er så omtåket at han ikke husker om han skaffet seg billett.

Svært spent

Før han stilte seg i kø, var den ungen mannen svært spent på om huden hans ville tåle utendørsoppholdet.

- Akkurat nå er jeg ganske urolig. Jeg har fått en rødfarge i kinnene som jeg ikke får gnikket bort. Jeg må skynde meg hjem og google hva det kan være.

Bekymret

En ekstra bekymring for Gjellum, er at han sliter med å huske hvordan det ser ut hjemme, til tross for at han har bodd på det samme rommet hele livet.

- Sånn var det forrige gang jeg var ute, da jeg i 2012 skulle kjøpe spillet Star Wars: The Old Republic. Da var det noe kluss med kortautomaten som gjorde at jeg ikke var hjemme før det var gått en time.

Den gang, for tre år siden, lå Gjellum mye våken om nettene og tenkte på hva han hadde opplevd utendørs.

- Det blir sikkert sånn nå også, mange inntrykk å fordøye. Jeg tror det må ha vært litt sånn Luke følte det da han for første gang satte sine bein på Dødsstjernen.
På den annen side, gleder han seg til å komme hjem også.

- Ja, det var ganske gøy forrige gang. Da var alt så nytt og fremmed i huset. Luktene, lydene. Nesten som første gang jeg så The Chalmun's Cantina.

Tett oppfølging

Oslo kommune opplyser at de har fulgt Star Wars-fansen tett gjennom hele natten.

- Dette er personer som ikke er vant til å være ute eller kle seg etter været. Vi brukte mye tid på å forklare noen av dem at en Jedi-kappe ikke er varm nok i minusgrader, selv om den har hette og kanskje duger i det ytre rom, sier Kristin Hjelmervik i Utelivsetaten.

Det skal ha vært få ordensproblemer knyttet til køen, ifølge Hjelmervik, noe som bekreftes av Gjellum.

- Det var utrolig god stemning blant alle i køen. Nesten som på de legendariske Ewok-festene. Forøvrig følte jeg meg som en Ewok da jeg tok på meg det tjukke plagget som jeg fikk av en dame i kommunen. Jeg er lettet over hvor bra alt gikk, og får lyst til å sitere en som jeg aldri har sitert før: «Mesa Happy!»