NRK Meny
Normal

KRONIKK: La meg bare få 34 nye sjanser til å forklare

Av: Jøran Kallmyr, statssekretær Justis- og beredskapsdepartementet.

Kalmyr med Satiriks-banner

Hei, det er meg. Jøran igjen… jeg vet ikke om det er natt eller dag lenger. Det virker som det fremdeles er noen som ikke helt forstår hva som har foregått i Justisdepartementet i det siste. Både i Krekar-saken og med Asylbarna… jeg kan se månen. Da er det i alle fall ikke midt på dagen i Oslo.

Det har faktisk ikke foregått noe kritikkverdig fra vår side, noe jeg lett kan forklare hvis jeg får 34 nye forsøk. Hva om jeg begynner med første forsøk nå, og så kan jeg utover dagen og kvelden forklare det jeg ikke forklarte til TV2 Nyhetskanalen, Dagsnytt 18 og Aktuelt?

Da Frp/Høyre-regjeringen tok over høsten 2013, befant det seg 4979 personer på asylmottak som hadde fått avslag på sine søknader om asyl i Norge... kan de ikke ringe fra First House snart? Jeg har gjort meg fortjent til en stilling der nå. Og dette begynner å ta på.

Bergens Tidende forsøker å skape et inntrykk av at det er noe galt i at regjeringen har prioritert utsendelse av saker hvor barn er involvert… kanskje First House har forsøkt å nå meg, og så har de rett og slett ikke kommet gjennom! Jeg må ringe til One Call og høre om de har hatt noen problemer med nettet i det siste.

Det er imidlertid en grov og alvorlig feilaktig fremstilling av BT når det skapes inntrykk… jeg mener, de må da ha lagt merke til meg. Jeg, som har latt være å svare på spørsmål i nyhetsstudio etter nyhetsstudio. Jeg er jo lett gjenkjennelig, med svetten som pipler fram på pannen.

Fakta er at det pr. 1. desember 2014 var uttransportert 6701 personer. Av disse var 2186 ilagt… faen, kanskje de blander meg med en av deltagerne i Solgt! Det ryddigste er nok at jeg ringer til dem, og forklarer at jeg ikke jobber som det jeg ser ut som.

Angående Mulla Krekar er det retten som skal avgjøre… nå vet jeg hva jeg gjør! Jeg tropper opp på kontorene deres og banker på. Så legger jeg meg på knærne foran styret med hendene foldet og kysser alle skoene deres. Hvis de er i et møte, lar jeg dem legge føttene oppå meg som om jeg er en jævla skammel. At jeg ikke har tenkt på det før! Jeg kan til og med male som ei katte!

Avslutningsvis er det nødvendig å påpeke… skulle jeg hatt med meg masse glasur i lommene? I tilfelle de serverer noe tebrød etter møtet. Det kunne gjort dem glade. Ja, jeg tror det funker. Det må funke. Hvis ikke har jeg kastet bort de siste 15 månedene av livet mitt.