Krisemåling for Ap: Støre lover å gå fra dør til dør i Frankrike

– Det er bare å kneppe opp mansjettknappene og gyve løs!

Jonas Gahr Støre

De siste ukene har Arbeiderpartiet opplevd dårlige meningsmålinger. På enkelte målinger får partiet mindre oppslutning enn Jan Bøhler.

– Dette er ikke bra nok. Nå må vi mobilisere kjernevelgerne, sier partileder Jonas Gahr Støre.

Fram mot valget lover han å gå fra dør til dør i hele Frankrike.

– Det kommer til å bli tøft. Men vi skal svinge innom alle godsene og vinke fra bilen. Det er bare å kneppe opp mansjettknappene og gyve løs!

Rett mann

Støre er overbevist om at han er rett mann til å lede Ap ut av krisen.

– Det er ingen andre i partiet som har like gode anbefalingsbrev. Greven av Alsace har til og med oppkalt en vin etter meg, forklarer han.

– Det er mange som kritiserer meg for å være utydelig, det er helt feil. Jeg besitter den je ne sais quoi som trengs for å lede dette landet.

Lover å lytte

Nå lover han å lytte til vanlige folks problemer.

– Jeg kommer til å stille mange spørsmål om hverdagen. Holder privatskolene høy nok standard? Er barna musestille når de voksne prater? Hvordan blir vinhøsten?

En offensiv Støre gir til slutt også Erna Solberg en tydelig beskjed:

– Det blir regjeringsskifte i Frankrike! Jeg vil selvsagt nødig forskuttere, men noen endringer pleier det alltid å bli. Historien har vist oss at det sjelden er nøyaktig den samme regjeringen før og etter et valg, selv om statsministeren kanskje er den samme. Og det er noe vi Arbeiderpartiet tar på alvor og er veldig tydelige på.

Solberg selv svarer at hun ikke vil kommentere Støres uttalelser, men at hun på generelt grunnlag er ganske nazi på hvem som blir statsminister.