Hopp til innhold

Kallmyr: – Folk glemmer gjerne at justisministre også er lovbrytere

Frykter at færre lovbrytere blir justisministre

Kallmyr

Kallmyr mener også at den kriminelle hårsveisen ble anskaffet i god tro.

Foto: NTB scanpix

Reaksjonene på at justisminister Jøran Kallmyr har gått utenom regelverket for å skaffe seg au pair har vært sterke. Selv mener han de er overdrevne.

– Jeg har kanskje gjort en feil, men hvem gjør ikke det? Folk har en tendens til å glemme at justisministre også er lovbrytere, sier Kallmyr.

Advarer

Han advarer mot en trend hvor alle i samfunnet blir målt mot det perfekte.

– Mange tror vi politikere er så perfekte, men vi er lovbrytere vi også. Hvis denne trenden fortsetter, frykter jeg rett og slett for rekrutteringen av politikere i framtiden. Slike heksejakter kan føre til at vanlige lovbrytere vegrer seg for å bli justisministre.

– I god tro

Kallmyr hevder han ble justisminister i god tro.

– Jeg trodde helt oppriktig at jeg kunne dette med lover og regler siden jeg er jurist. Justisdepartementet er jo et stort og respektert departement, og jeg tenkte at de hadde god kontroll på hva jeg kunne og ikke kunne, forklarer justisministeren.

– Og jeg understreker at jeg virkelig trodde Norges lover sto i en fire år gammel brosjyre, og ikke i Norges lover. Det må det være lov å tro.

Rotet

På samme måte hevder han at beslutningen om å gi slavelønn til den filippinske au pairen ble fattet i god tro.

– Jeg trodde vi levde på 1700-tallet, og at det var greit å ha tjenere. Det var kanskje en glipp, men det er menneskelig å rote med århundrene.