NRK Meny
Normal

IS truer med å senke norske smågodtpriser

– Nordmenn vil få lang og skamfull død.

IS + Satiriks

IS lover godterikrig.

Foto: IS/Satiriks

I en video som ble lagt ut av terrororganisasjonen IS på internett på lørdag, blir Norge utpekt som mål for et massivt angrep.

– Til Norge og deres korsfarerregjering: Hvis dere ikke stanser bistanden til irakiske soldater, vil tusener av nordmenn måtte betale. Prisen er en lang og skamfull død, advarte mannen i videoen.

Smågodt til 1 krone

IS vil nemlig inn i den norske smågodtkrigen, og hevder de har konkrete planer om å senke hektoprisen på norsk smågodt ned til 1 krone.

– Med Allahs hjelp vil nordmenn bli rammet av sykelig overvekt, hjerte- og karsykdommer og lavt selvbilde.

Organisasjonen skryter av de har 1500 topptrente kjøpmenn i Syria. Disse skal være klare for å dra til Norge, starte dagligvarebutikk og presse prisene på smågodt.

PST sier de tar trusselen alvorlig.

– All erfaring viser at muslimer kan drive butikker i Norge med svært lave priser og lange åpningstider. Mange av dem holder dessuten åpent i påsken. Dette kan bety at nordmenn aldri kan føle seg trygge når søtsuget melder seg, forklarer PST-sjef Marie Benedicte Bjørnland.

Smågodt

IS lover godteri til 1 krone per hekto.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Frykter smågodtlevering på døra

Hennes største frykt er at IS vil gjøre alvor av truslene om å starte en tjeneste som leverer smågodt på døren til familier i tidsklemma.

– Vi følger nøye med på nettet etter IS’ smågodtkasse. Foreløpig er trusselnivået moderat, men vi kan ikke utelukke at det må oppjusteres i løpet av uken når påskeegget begynner å bli tomt.

Statsminister Erna Solberg sier regjeringen har iverksatt strakstiltak som følge av trusselen.

– Jeg tror ikke på en statlig regulering av priser. Men vi har satt i gang hastebrosjyrer med informasjon. Slik legger vi forholdene til rette for at folk skal kunne ta sunne valg i butikken.