NRK Meny
Normal

Godt forberedt Clinton såvidt bedre i debatt enn ravende gal mann

Imponerte eksperter.

Clinton vs Trump

Clinton vant knepent over Trump

Ekspertene er enige etter nattens presidentdebatt: Hillary Clinton vant en knepen seier mot den ravende gale Donald Trump.

– Clinton dro nytte av lange og grundige forberedelser. De gjorde at hun, spesielt i slutten av debatten, framstod marginalt bedre enn den forstyrrede bøllen på motsatt side, sier USA-ekspert Trygve Bergesen.

En kilde i Clinton-leiren forteller at Clinton har jobbet som en helt for å framstå noenlunde OK.

– Til tross for helseplager har hun lagt ned mange timer med trening av muskelene i munnviken. Resultatet så vi alle i går: noe som liknet et smil.

Arbeidet på spreng

Mens Trump gjorde få forberedelser, har Hillary Cinton brukt år på å samle kanskje verdens beste team av politiske rådgivere. Gjennom de siste dagene har rådgiverne arbeidet på spreng for å gjøre Clinton hakket mer spiselig enn den livsfarlige kjempebabyen hun stiller mot.

– Hillary-leiren har analysert timevis med opptak av Trump for å finne svakheter i hans sinnssyke ralling. Slik klarte hun å skape et totalinntrykk av at han har noen flere svakheter enn henne, forklarer Bergesen.

Fikk betalt

CNNs politiske kommentator Jeff Bloom mener Clinton fikk betalt for mange års politisk erfaring.

– Hillary er kanskje den mest erfarne presidentkandidaten i historien. Hun har vært førstedame, utenriksminister og senator. Disse erfaringene var avgjørende for at hun klarte å hale i land en debattseier mot den forskrudde nybegynneren.

Roser Clinton

Bloom roser jobben Clinton har gjort sammen med rådgiverne for å dekke over sin mangel på appell til andre mennesker.

– Jeg ble imponert. Fortsetter hun som dette, kommer hun til å vinne valget med et nødsskrik.