NRK Meny
Normal

Fraværsregelen fører til at elever kommer u-runket på skolen

Slår alarm.

Gutt på seng

Får ikke onanert om morgenen.

Foto: Marin Conic

Fraværsregelen som ble innført i videregående skole har snart vært virksom i et år. Nå slår flere elevrådsledere alarm.

– Mange elever lar være å onanere om morgenen for å unngå fravær. På min skole har vi flere eksempler på at gutter har gått rundt med ereksjon hele dagen, sier Vilde Knarvik, elevrådsleder ved Smevold Videregående.

Vanskelig med gym

Ifølge Knarvik er det spesielt vanskelig for disse guttene de dagene det er gym på skolen.

– Å gå inn i en fellesdusj med erigert penis opplever mange som en stor belastning. Vi har også fått tilbakemeldinger på at mange av øvelsene i gymnastikk blir vanskeligere å utføre. Det er bare et spørsmål om tid før en av disse guttene får et kallenavn.

Hun får støtte fra Arild Bergstø, nestleder i elevrådet ved Bergen Katedralskole.

– I min klasse er det ofte fire-fem u-runkete elever om dagen. De er svært ukonsentrerte og får null utbytte av undervisningen.

Har ikke tid

– En jente i 1. klasse pleide alltid å bli fingret av kjæresten i bilen før skolen. På grunn av høyt fravær i flere fag, har hun ikke funnet tid til dette siden jul.

Sexolog Gøril Karstad forteller at ungdom lever et utsvevende onaniliv.

– Ungdomstiden handler om å utforske sin egen kropp. Å ikke onanere etter en seksuell drøm f.eks. kan føre til smerter i testikler og fårete blikk.

Seksuelt frustrerte

Rikke Galgeberg, elevrådsleder ved den kristne privatskolen Danielsen, har ikke opplevd at elevene er mer seksuelt frustrerte enn vanlig.

– Men vi har erfart at mange møter bæsjetrengte på skolen. Dette gir mer luktrik gassavgang enn normalt, noe som fører til mye lufting i klasserommene. Åpne vinduer har denne kalde våren ført til at mange har blitt forkjølet og ute av stand til å lukte sine egne fiser. Disse elevene har fått flatulensrelaterte kallenavn.