Fans av Star Wars VII-teaser skeptiske til produksjonen av spinoff-langfilm

– Kommer til å ødelegge hele Star Wars-teaser-universet.

Mens Harrison Ford vil dukke opp som Han Solo i den nye filmen, er det femdeles usikkert om Trond Ny

Mens Harrison Ford vil dukke opp som Han Solo i den nye filmen, er det femdeles usikkert om Trond Nymark vil spille Chewbacca.

Foto: Disney / StarWars.com

Etter verdenssuksessene Star Wars VII Teaser 1 og 2, bekrefter nå Disney-konsernet at det skal produseres en langfilm basert på teaserne.

Fansen er imidlertid skeptisk.

– Jeg, som millioner av andre, elsket både teaser 1 og 2. At Disney nå prøver å melke disse kunstverkene er ikke noen overraskelse, men jeg frykter jeg vil bli skuffet, sier Stig Morten Ingstad, leder for den norske Star Wars VII teaser-fanklubben.

Han påpeker at noe av det som gjorde teaserne så gode, var at de var så dramatiske, mettet med innhold, og var kjapt klippet.

– Jeg falt også for var at jeg aldri helt visste hvem som pratet eller hvorfor rollefigurene var der de var. Jeg kan ikke se hvordan det kan la seg overføre til det store lerettet. De er nødt til å endre på noe av det jeg likte, og det liker jeg ikke tanken på.

Flere fans frykter at man vil kutte ut deler av handlingen for å få historien til å fungere som en langfilm. Ingstad mener i tillegg at det er gode sjanser for at filmen vil bli en typisk Disney-film med rulletekst på slutten og Disney-logo i starten.

– Det kommer til å ødelegge hele Star Wars-teaser-universet. Slike grep vil bare gjøre filmen til en eneste lang promo for Disney og alle dets ansatte. Jeg synes rulletekster er kjedelige. Med en gang jeg ser en rulletekst i en film, reiser jeg meg og forlater kinosalen.

Disney bekrefter at flere av stjernene fra teaseren, som Harrison Ford og Mark Hamill, har takket ja til å spille i langfilmen. Regissør J.J. Abrams er også med, og forsikrer at de vil være tro mot de originale teaserne.

– Samtidig vil jeg at filmen skal stå på egne ben, at man ikke trenger å ha sett teaserne for å få utbytte av filmen. Men vi skal altså ikke tukle med denne fantastiske historien. Alt som har vært sagt og skrevet om Star Wars VII Teaser 1 og 2, gjør at jeg skrider ydmyk til verket.