Carl I. Hagen innstilt som ny musikkanmelder i Dagbladet

– Elsker også å sitte hjemme og rope til TV-en.

Carl I. Hagen

Tirsdag ble det klart at Carl I. Hagen er innstilt som ny musikkanmelder i Dagbladet.

– Det stod mellom ham og en tilfeldig sur, gammel fyr i kommentarfeltet. Grunnen til at vi falt ned på Hagen var hans lange, grinete CV, forklarer kulturredaktør Sigrid Hvidsten.

Vil passe godt inn

Ifølge Hvidsten har de lenge fulgt med på Hagens evne til å være i utakt med sin samtid, og manglende vilje til å beklage.

– Han vil passe godt inn i anmeldergruppa. Hagen elsker også å sitte hjemme på lørdagskvelden og rope til TV-en.

For Dagbladet var det viktig å finne en som tilhørte alt-var-bedre-før-skolen.

– Vi så etter en som var negativ til unge mennesker og nye fenomen. En som skråsikkert kan avvise ting, ikke basert kunnskap, men på magefølelse, sier Hvidsten, og viser til at Hagen hatet TIX-bidraget allerede før han hadde hørt sangen.

For mye joik

Dersom alt går som det skal, blir altså Carl I. Hagen musikkanmelder til helgen.

– Jeg gleder meg. Det første jeg skal ta tak i er at vi må få tilbake gode, gamle Bobbysocks, sier Hagen, som også mener det er for mye joik i dagens popmusikk.

– Dette har jeg advart mot helt siden Nora Brockstedts «Voi voi» i 1960. Hva er galt med å synge på norsk? Vi må passe oss slik at ikke dette blir en ren samisk musikkonkurranse!

Busses ut

Han røper at han har mange rare, grunner til å ikke like dagens musikk, men at han ikke kommer til å argumentere for dem. Det holder lenge med tøffe formuleringer.

– Halvparten av alle i MGP-finalen burde busses ut av landet. Hvis du ikke liker det, kan du grine på det verbale søppelet av et lørdagsunderholdningsprogram i helvete som de kaller Lindmo.