Bergenspolitiet tar varslersaken alvorlig: - Skal granskes av erfaren politihund

– Har tillit til at han vil lære seg å skrive rapporter.

Politi og hund

Politimesteren har satt i gang en intern gransking

Etter den tredje varslersaken på få år, er politiet i Bergen i hardt vær igjen. Politimester Kaare Sognstad forteller at man umiddelbart har satt i gang en intern gransking.

– Vi kan forsikre at vi tar denne siste saken alvorlig. Derfor har vi gitt oppgaven med å lede granskingen til en av våre mest erfarne politihunder, sier Sognstad.

Betrodd medarbeider

Politihunden Rambo er en betrodd medarbeider, og har vært tilknyttet Bergen politikammer i en årrekke. Han vet hva politiarbeid handler om, ifølge politimesteren.

– Rambo har erfaring fra narkotikasaker etter å ha bitt mange hundre narkomane opp gjennom årene.

– Dette var også hunden som henla den store Trude Drevland-saken. Vi tror i alle fall det var det han markerte for da han bjeffet mot lokalene til Bergens Tidende.

Feier ikke ting under teppet

For ledelsen er det viktig å vise bergenserne at man ikke feier ting under teppet.

– Vi trengte noen friske øyne til å se på dette, og valgte derfor å gi oppgaven til en som aldri har skrevet rapporter før. Det kan gi nye perspektiver. Vi har full tillit til at Rambo lærer seg å skrive på PC i løpet av 15-20 år.

Lover fritt spillerom

Politisjefen lover dessuten at politihunden skal få fritt spillerom.

– Ingen fra ledelsen kommer til å være i rommet når Rambo skal snakke med varslerne. Vi garanterer at vi skal stå på utsiden av den låste døren mens Rambo arbeider.