Ap strammer inn: Stortingsrepresentant Gharahkhani krever å bli sendt tilbake til Iran

– Lik og del!

Masud Gharahkhani

Masud Gharahkhani

Arbeiderpartiet varsler at de vil stramme inn innvandringspolitikken i Norge. Det bekrefter partiets innvandringspolitiske talsmann Masud Gharahkhani:

– Nå er det for mange ikke-vestlige innvandrere i Norge til at vi kan integrere dem alle. Det er på tide at regjeringen handler: send meg på første fly tilbake til Iran! Lik og del, tordner Gharahkhani.

Ikke nytt

Kravet er ikke nytt, hevder han, men har alltid vært en del av partiets strenge, men rettferdige linje i innvandringspolitikken. Selv kom Gharahkhani til Norge i 1987 da det var krig mellom Iran og Irak.

– Nå er det imidlertid fred i Iran. Jeg har bevis på at jeg har vært på ferier i Teheran. Da må det være trygt nok å returnere meg dit. Dessverre er regjeringen, med Frp i spissen, altfor feige. Lik og del!

Frps innvandringspolitiske talsmann, Mayzar Keshvari, kjenner seg ikke igjen i kritikken.

– Vi kan bare si «velkommen etter». Jeg har foreslått å returnere meg selv i flere år. Jeg hadde vært ute av landet, jeg, hvis det ikke hadde vært for det håpløst naive Arbeiderpartiet som åpnet opp grensene for meg og min forfulgte familie.

Ingen tro på utsendelse

Gharahkhani har ingen tro på at Keshvari noen gang vil bli sendt ut:

– Frp bare snakker og snakker. Nå er innvandringstilhenger Sveinung Rotevatn statssekretær i justisdepartementet. Hvilke garantier har vi for at ikke Rotevatn vil holde igjen Keshvari på flyplassen? Ingen! Lik og del!

Dersom Gharahkhani ikke snart blir vekket opp om natten av politiet og kjørt til Trandum, frykter han at asylinstituttet vil forsvinne.

– Arbeiderpartiet tør å kalle en spade for en spade, og si at vi som kommer til dette landet, vi er monstre. Det har vi alltid ment. Lik og del!