Mann som bare leser lokalavis mener Oslo-folk lever i en boble

(NRK SATIRIKS) – Politikken i Norge preges av kampen mellom boble og land.

Illustrasjonsbilde
Foto: Shutterstock

Trond Hjelmervik fra Landås i Bergen er oppgitt over hvor virkelighetsfjerne man er i Oslo.

– De lever i en boble og vet ingenting om hva som foregår i Bergen, forklarer mannen som bare leser Bergens Tidende.

– BT har mye interessant, det var her jeg leste at Oslo-folk ikke vet noe om Bergen. Oslo-folk vet jo ikke dette om seg selv, dessverre, siden de ikke leser BT.

Senest i dag ble Hjelmervik skuffet av Oslo-pressen. Ingen av dem har svart på hans leserinnlegg i BT om at Oslo-folk lever i en boble.

Får støtte

Han får støtte av Rødt-politiker og skribent Mímir Kristjánsson, som for et år siden flyttet tilbake til Stavanger for å fnyse av Oslo.

– Her i Stavanger er folk opptatt av helt andre ting enn innenfor Ring 2. De snakker om kystnæringen, Viking og sammensetningen av bystyret i Stavanger.

Kristjánsson påpeker at det er ingen ellers i landet som lever i en boble.

– Det er bare å slå opp i en hvilken som helst lokalavis og se. Her er det ekte mennesker med ekte problemer og reklame for ekte kjøpesentre som du kan kjøre til og gå tørrskodd inn til ekte butikker.

– Du finner ingenting i lokalaviser om styling, bloggere eller utenriksnyheter.

Skriver mer om Oslo

Rødts ordførerkandidat opplyser at han skriver mye mer om Oslo nå, etter at han flyttet fra Oslo.

– Det er ikke så mye som skjer her i Stavanger, så da har man god tid til å refse Oslo. Hvorfor er det ingen av dem som jobber i media innenfor Ring 2 som fnyser av Ring 2? Svaret er at de ikke flyttet dit jeg flyttet.

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum mener Hjelmervik treffer blink med sin analyse.

– Politikken i Norge preges av kampen mellom boble og land. Det er ikke bare Oslo som befinner seg innenfor Ring 2-boblen. Brussel er også der. Da er det ikke så rart at de er mer opptatt av europeisk forbrødring enn ulv på skolevei.