Normal

– Jeg føler meg galt fremstilt i Åndenes makt, sier kvinne som hjemsøker hus

Har gått igjen siden 1700-tallet og aldri fått klager før.

Går igjen: Constance Lorentzen

Går igjen: Constanse Lorentzen

Foto: Matt Biddulph/Quinn Dombrowski(CC) / Flickr.com

Onsdag er det premiere på det populære programmet Åndenes makt på TVNorge, og serien har allerede rukket å skape debatt.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i fremstillingen, sier det mangeårige gjenferdet Constanse Lorentzen.

Trist

Hun dukker opp i andre episode, og har allerede sett den ferdigklipte versjonen.

– Jeg har hjemsøkt dette huset siden 1700-tallet, og aldri fått noen klager før. Likevel velger de å blåse opp to små episoder hvor jeg skremte noen. Det er trist, sier hun via sitt medium.

Episodene det er snakk om er to netter i fjor hvor hun smelte med dørene og lagde litt lyd da hun gikk i trappen.

– Slamringen med dørene skjedde på grunn av gjennomtrekk, og knirkingen i trappen skyldtes at treverket utvidet seg etter en uvanlig varm septembernatt. Tre er jo levende materiale, noe jeg glemte å ta høyde for akkurat denne natten.

Hensynsfull

Ifølge Lorentzen er hun bestandig hensynsfull når hun flytter på møbler og lukker vinduer opp og igjen.

– Ingen har noensinne merket noe. Ikke engang når jeg står og stirrer på dem mens de sover. Og jeg går alltid ut av rommet hvis de har sex.

Greit underholdningsprogram

Forøvrig synes hun at Åndenes makt er et greit underholdningprogram, men at det gir et skjevt bilde av hvordan det er å hjemsøke hus.

– Det er ikke så spennende som man får inntrykk av på tv. Det er forferdelig rutinepreget. Vi går i de samme trappene, ser ut det samme vinduet i andre etasje når barna leker på plenen og prater med de samme klarsynte. År ut og år inn, sukker hun så tungt at gjaller i huset.

Senking av temperatur i rommet har hun sluttet med for lenge siden.

– Det er få gjenferd som holder på med det nå til dags. Etter at de fleste hjem har installert termostater, er det nesten bare på tv at man hører om temperatursenking. Beboerne merker det nesten ikke.

TVNorge beklager

TVNorge vil ikke stille til intervju om beskyldningene, men informasjonssjef Kristin Wold skriver i en epost:

«Vi beklager hvis Constanse føler det sånn. Det er klart at noen kan oppleve det som en belastning å bli brettet ut på denne måten. Derfor får alle som er med i programmet – både hjemsøkte og hjemsøkende – prate med en psykolog og tilbud om å følge et paranormalt aktivitetsprogram.»