NRK Meny
Normal

100 måter Norge kan komme til EM på

Det er fremdeles muligheter.

100 måter Norge kan komme til EM på

I morgen spilles de avgjørende kampene i EM-kvalifiseringsgruppe H. Selv om Norge skal møte Italia borte og Kroatia møter Malta, er det likevel muligheter for at Norge kan gå til EM på bekostning av Kroatia.

Et bredt ekspertpanel satt sammen 5080 Nyhetskanalen, har kommet fram til 100 ulike scenarioer hvor Norge kan komme til EM.

1. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo kan legge opp en taktikk som er så overraskende og utrolig god at Norge slår Italia i siste kamp. Det er ikke sannsynlig, men fullt mulig.

2. Norge kan få hjelp av en bortedommer. Mange lag får ofte hjelp av en såkalt hjemmedommer. Norge spiller ikke hjemme, men det er teoretisk mulig at kampen dømmes av en bortedommer.

3. Kroatiske supportere kan tegne hakekors på banen før Malta-kampen. Dette har de gjort tidligere, og da ble laget trukket 1 poeng. Skjer det igjen, vil de sannsynligvis bli trukket flere poeng og da har Norge meget gode muligheter for direkte avansement.

4. Et liknende scenario er hvis både italienske og kroatiske supportere tegner hakekors på gressmatten før de siste kampene. Da vil Norge kunne gå forbi begge lagene og slik bli vinneren av gruppen.

5. Hvis norske supportere tegner hakekors på banen før Italia-kampen, og Europa samtidig blir okkupert av en nazistisk diktator, bør Norge ha gode sjanser. Da kan vi håpe på å bli premiert med sikker plass i EM. Dette er ikke et umulig scenario – Europa har blitt underlagt nazi-styre før i historien.

6. I 1992 fikk Danmark Jugoslavias plass i EM, fordi landet var i oppløsning. Skulle Jugoslavia gjenoppstå innen EM-sluttspillet i Frankrike, kan vi derfor regne med at Kroatia blir innlemmet i føderasjonen og slik mister sin plass til Norge. Dette er heller ikke helt usannsynlig ettersom Jugoslavia har eksistert før.

7. Hvis Norge invaderer Frankrike, blir Norge automatisk kvalifisert til EM-sluttspill i Frankrike. Vertslandet er nemlig alltid representert, og Norge blir da å regne som vertsnasjon. Tidligere har Norge invadert England, og det er således ikke umulig å tenke seg at vi kunne gjøre det samme med Frankrike.

8. Kroatia kan glemme kampen, og dermed ikke møte opp i tide. Malta vil da vinne på walk-over. Dette er heller ikke umulig hvis vi tenker på at spillerne har satt på påminnelse på mobilen, men går tom for strøm. Sjansene for at dette skulle ramme alle de kroatiske spillerne er liten, men det holder at det rammer halvparten av startelleveren og alle innbytterne. Da vil ikke Kroatia kunne stille med nok menn til at det gjelder som gyldig oppmøte.

9. Hvis det bryter ut borgerkrig i Spania og Norge kaster seg inn som førstemann som gir oppholdstillatelse og statsborgerskap til alle spanske fotballspillere. Da vil Høgmo kunne stille med et svært sterkt mannskap. Det har vært borgerkriger i Spania før, vi bare nevner det.

10. Halvparten av det Kroatiske laget kan dø i en flystyrt. Nå er sannsynligvis de kroatiske spillerne allerede på Malta, men det er mulig at spillerbussen kan bli truffet av et fly som styrter.

11. Spillerne på Malta kan alle bli rammet av kreft, for så å bygge seg opp igjen ved hjelp av EPO og andre prestasjonsfremmende stoffer. Da kan Malta spille sitt livs kamp og knuse Kroatia. Dette forutsetter selvfølgelig at spillerne venter i 10 år med innrømme dopingen i et intervju med Oprah Winfrey.

12. De kroatiske spissene kan bli truffet av lyn akkurat idet de skal til å score. Banen de skal spille på, er nemlig en åpen slette og lyn søker alltid mot det høyeste punktet på en åpen slette. Det er ikke mye lyn som skal til for å sette spillerne ut av spill.

13. Norge kan bestikke UEFA. Dette er absolutt IKKE et umulig scenario, ettersom UEFA lar seg bestikke stadig vekk og Norge har mye penger.

14. En datafeil kan gjøre at alle resultatene fra kvalifiseringen blir slettet, og ingen lenger husker hva stillingen ble i de ulike kampene. Da må kvalifiseringen spilles på nytt. Datafeil som kjent skjer hele tiden.

15. Italias landslag kan sitte fast i trafikken og komme for sent til kampen. Dette er fullt mulig, siden mange italienere sitter fast i trafikken hver dag.

16. Italias landslag kan bli rammet av legionella. Det skal ikke mer til enn at vannet i varmtvannstanken kryper under 60 grader for at de fryktede bakteriene overlever.

17. Norge kan få mye sterk medvind i en av omgangene slik at alle cornerne bare blåser rett i Italias mål. Dette forutsetter selvsagt at vinden snur i pausen.

18. De kroatiske spillerne kan være veldig fulle. Dette er ikke umulig ettersom idrettstjerner er fulle stadig vekk. Er Norge skikkelig heldig, kan det være at spillerne er så fulle at de flyr til Ayia Napa.

19. Rikard Norling kan plutselig bli treneren til Kroatia. Laget vil da tape alle viktige kamper. Usannsynlig, men likefullt mulig. Kroatia skifter ofte trenere og Norling er ledig.

20. Sentrale spillere på Kroatia blir avslørt for å ha bedrevet kampfiksing. Dette vil kanskje føre til trekk av 2 poeng og dermed ryker EM for kroatene.

21. Norge kan bedrive kampfiksing. F.eks. kan vi betale kroatene for å tape med vilje. Dette er fullt mulig, siden kampfiksing sjelden oppdages, eller oppdages mange år senere.

22. Norge kan komme til EM om de vinner neste EM-kvalifisering. Dette er kanskje en av Norges beste mulighet for å nå et EM. Det forutsetter da at NFF bedriver fantastisk utvikling av talenter, at Høgmo får samkjørt spillerne i et system som fungerer og at vi kanskje har litt flaks med trekningen.

23. Kroatia kan tro at de spiller hjemme, og derfor glemme at de har på seg blå bortedrakter. Slik kan de kanskje sentre ballen til rødkledde maltesere plassert i farlige scoringsposisjoner.

24. Martin Ødegaard kan plutselig slå ut i full blomst og bli bedre enn Messi. Han kan da drible alle italienerne og score mange mål.

25. Drillo kan få en tredje landslagsperiode. Hvis NFF fjernet ham brått, kan de også innsette ham brått. Legger Drillo opp en like perfekt taktikk som mot Italia i 1992, og Lars Bohinen gjør comeback, kan Norge slå Italia.

26. Verden kan gå av hengslene. Dette har aldri skjedd før, men det er mye snakk om at det kan skje.

27. Gud kan gripe inn og tildele Norge en plass. Han har myndighet til å bestemme hvem som får spille i EM, og han har blandet seg i menneskenes liv tidligere.

28. Frankrike kan bli truffet av en meteor, og Norge kan tilby seg å arrangere mesterskapet. Da vil Norge være automatisk kvalifisert som vertsnasjon. Ingen vil motsette seg at Norge tar på seg arranggørrollen, siden de fleste er i sjokk etter at Frankrike har blitt jevnet med jorden.

29. Gud kan finne på tildele Norge EM til neste år. Da vil Norge være automatisk kvalifisert som vertsnasjon.

30. Martin Ødegaard kan vise seg å være Messias. Han vil da kunne trylle ballen i mål nok ganger til at Norge går videre.

31. Alle spillerne på Kroatia kan bli redde for ballen. Angst kan oppstå når man minst venter det, og særlig når man er under hardt press.

32. Alle spillerne på Norge kan bli redde ballen, men snu det til noe positivt. F.eks. kan vi se for oss at de da vil sparke ballen så hardt bort fra seg selv at keeperen ikke har mulighet til å redde ballen om den går på mål.

33. Italias landslag kan bli drept som følge av uoppgjort gjeld til mafiaen. Cosa Nostra er som kjent nådeløse.

34. Vatikanstatens hær kan okkupere Italia. Da vil Italia opphøre å eksistere. Da blir både Norge og Kroatia direkte kvalifisert, i og med at dette er lagene som ligger på de to neste plassene etter Italia som leder gruppen.

35. Italias landslag kan bli livredde for Høgmo fordi de tror han er Mussolini.

36. Italias landslag kan tro Tettey er Eddie Murphy, og le så mye av alt han sier at de ikke klarer å konsentrere seg.

37. Italia kan okkupere Vatikanstaten og bli møtt med kraftige sanksjoner. Det er ikke utenkelig at en av sanksjonene vil være utestengelse fra fotball-EM.

38. Norge kan gjøre det så bra i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen til våren, at hele Europa krever at vi må få delta i alle europeiske mesterskap vi ønsker å delta i.

39. Korrupsjonsskandalen i UEFA og FIFA kan ende med at alle kampene i historien må spilles på nytt. Da kan Norge vinne de kampene de trenger for å allerede være sikret før Italia-kampen.

40. Flere ganger i fotballhistorien har det blitt innført nye regler. Det kan skje igjen, og da kan det hende at det lages en regel hvor både Italia og Norge får tre poeng etter kampen på tirsdag.

41. Spillerne på Italia havner i en Facebook-diskusjon med Kjetil Rolness. Diskusjonen tar hele natten og de stiller utmattede på banen tirsdag.

42. Spillerne på Kroatia tar avstand fra rabiate islamkritikere. De havner så i en endeløs kronikkdiskusjon med Kjetil Rolness på Dagbladet, og får ikke tid til å spille fotball.

43. Kroatias landslag blir avslørt som ansvarlige for drapet på Olof Palme.

44. Kroatia blir lammet av frykt når de leser norske aviser og ser alle mulighetene Norge har til å gå til EM.

45. Norge havner i union med Sverige igjen, vinner play-off-kampene med et forsterket landslag og går til EM.

46. Romvesener truer med å sprenge jordkloden hvis ikke Norge får delta i EM. Dette vil i så fall være en svært avansert livsform, som tenker så avansert at kravene deres kan virke rare for oss mennesker. Men vi bør ikke motsette oss disse kravene, siden romvesene kan ha sine avanserte grunner.

47. Kanye West tar over som Italias landslagstrener, og setter opp en førsteellever bestående av medlemmer i Kardashian-familien.

48. Norge kan fremdeles bli direkte kvalifisert som beste treer. Dette forutsetter at O-Zone fra Romania (landet som nå er beste treer), gir ut en ny monsterhit og hele Romania kollapser i kollektiv glede.

49. Gud gjør Kroatiske spillere om til saltstøtter. Gud har gjort slikt tidligere.

50. Spillerne på Malta leier filmen Any Given Sunday, og blir så motiverte av talen til Al Pacino at de vinner over Kroatia.

51. Norge leier filmen Mighty Ducks og blir så motiverte av rolletolkningen til Emilio Estevez at de vinner over Italia.

52. Kroatia leier den FIFA-sponsete filmen United Passions, og blir så demotiverte at de ikke gidder å spille mot Malta.

53. Norge leier inn Erik Bertand Larsen fra Bertrands metode til å holde motivasjonstale for de kroatiske spillerne.

54. Italia leier alle episodene av In Treatment, ser dem alle på rappen og rekker dermed ikke varme skikkelig opp før kampen mot Norge. Flere av de eldre spillerne pådrar seg leie strekkskader.

55. De norske spillerne forstår plutselig Høgmos formuleringer. Pep-talken fungerer dermed perfekt og Norge spiller sitt livs kamp. Dette er ikke sannsynlig, men teoretisk sett mulig.

56. Romania forsvinner i et synkehull. Norge har da fremdeles mulighet til å bli beste treer.

57. Du våkner opp i morgen, og finner ut at hele kvalifiseringen bare var en drøm. Norge HAR allerede kvalifisert seg.

58. Skulle Kroatia og Romania gå til krig mot hverandre, og på den måten utslette hverandre, har Norge meget gode muligheter for avansement.

59. Skjegget til Jo Inge Berget får italienerne til å tro at han er den italienske geriljalederen Guiseppe Garibaldi. De vil da adlyde hans minste vink som takk for at han samlet Italia i 1861.

60. Den kroatiske bussen havner i kryssild etter at noen fugler oppdager at eggene deres er stjålet av griser.

61. Den kroatiske bussen havner i kryssild etter at noen Star Wars-fugler oppdager at eggene deres er stjålet av Star Wars-griser.

62. Den kroatiske bussen havner i kryssild etter at noen julefugler oppdager at eggene deres er stjålet av julegriser.

63. Det viser seg at, på grunn av en saksbehandlingsfeil i FN, har Kroatia feiret nasjonaldagen på feil dag hvert år siden opprettelsen i 1995. Den nye nasjonaldagen blir satt til 12. oktober, og spillerne møter så bakfulle til kamp at Malta feier dem av banen.

64. Det italienske laget kan bli rammet av vulkanutbrudd som forsteiner spillerne.

65. Norge får oppskriften til en hemmelig styrkedrikk som ikke står på dopinglistene.

66. 13. oktober viser seg å være Norges lykkedag. Alt går Norges vei!

67. Italias trener, Antonio Conte, benytter seg av ironi under taktikkmøtet før kampen mot Norge. Siden italienere er generelt dårlige til å forstå ironi, tolker de beskjedene bokstavelig og taper for Norge.

68. Italia tror det er jul, og drar hjem på ferie.

69. Det kroatiske fotballforbundet forsøker å forgifte drikkeflaskene til malteserne. Men, mens de lister seg ut på banen i nattens mulm og mørke, klarer de ikke lese skriften på flaskene, og ender opp med å helle giften på sine egne drikkeflasker. Resultatet blir katastrofalt. Alle spillerne dør av indre blødninger og Norge går direkte til EM.

70. Yoko Ono blir kjæreste med Éder på Italia, noe som fører til at hele laget går i oppløsning.

71. Luca Modric på Kroatia faller livløs om på bakken. 30 minutter senere våkner han til live som en levende død og begynner å spise sine lagkamerater. Det blir i realiteten et drama om mennesker i en presset situasjon hvor zombiene bare utgjør bakteppet.

72. Italienerne innser betydningen av sitt eget uttrykk «Carpe Diem». De lever både mandagen og tirsdagen som om den var den siste, og dør alle samtidig i en tragisk dop-/sex-/fallskjerm-ulykke.

73. Norges muligheter kan også bli styrket hvis nøkkelspilleren Luca Modric kjenner en kald trekk når han åpner skapet i garderoben. Det forutsettes at Modric klatrer inn i skapet og kommer til en verden hvor det er vinter hele tiden.

74. Italias keeper Buffon bryter med landslaget, og starter sitt eget Team Buffon i samarbeid med Coop. Det italienske forbundet reagerer kraftig og utestenger Buffon fra all landslagsaktivitet. Italia vil ikke rekke å kalle inn en ekstra keeper til troppen og vil derfor være svært sårbare på nettopp denne plassen. Skulle da begge de andre keeperne i troppen bli så preget av alt bråket at de ikke makter å spille, vil i Italia i realiteten være uten keepere på tirsdag.

75. Norge oppdager et smutthull i regelverket og får være med som nest beste treer.

76. Maltas keeper, Matthew Hogg, mottar en bombe i posten. Han oppdager det fatale akkurat tidsnok til kaste bort pakken slik at han ikke blir drept, men skader samtidig den ene hånden. Hogg kan dermed ikke holde ballen, og må belage seg på å bokse alle innlegg og skudd. Det kan da vise seg at Hogg er så god til å bokse at utboksningene hans blir presise langpasninger rett fram til spissen, som ingen forventer skal få ballen, og som bare kan trille ballen i mål. Dette har skjedd i Boing, vi bare nevner det.

77. Færøyene synker i havet. Dette gjør at Romanias poeng fra kampene mot Færøyene strykes, og Norge går til direkte EM som beste treer.

78. Den italienske mafiaen forsøker å skjule kokain ved å strø det som krittmerker rundt den norske benken. Dette kan føre til at de norske innbytterne får i seg stoffet og får uante krefter.

79. Noe, som vitenskapen ikke kan forklare, inntreffer og Norge går til EM. Som den neste filmen til Margareth Olin vil vise, skjer slike uforklarlige ting stadig vekk.

80. Den italienske landslagssjefen blir besøkt av tre spøkelser. Det ene representerer hans fortid, det andre hans nåtid, det tredje hans framtid. Conte blir da så forferdet av hva han har brukt livet sitt på, at han slutter med fotball og overtaler alle spillerne sine til å gjøre det samme.

81. Italienerne får oversatt Høgmos pressekonferanse og blir så forvirret av pratet av flytsone og totalfokus at de taper kampen. Norge går dermed til EM.

82. EM utvides med flere lag. Dette har aldri skjedd så tett opp til et mesterskap før, men EM har blitt utvidet flere ganger. Det er med andre ord ikke helt umulig for Norge å komme seg inn den veien.

83. Videoen av Martin Ødegaards triksing går verden rundt, og det blir et folkekrav fra verdens befolkning om at Norge må være med i EM. Dette er ikke utenkelig med tanke på at videoen av Ødegaards triksing allerede går verden rundt.

84. Året 2015 kan plutselig bli år 2000. Da er Norge allerede kvalifisert. At man går fra et år til et annet er ikke uvanlig. Det skjer hvert år på nyttårsaften.

85. Det kan begynne å snø i Italia. Da vil nordmennene ha en stor fordel og få betraktelig større mulighet for å slå Italia og dermed gå til EM.

86. Norge lager sitt eget EM. Hvis vi arrangerer et mesterskap som vi kaller EM og avholder det på norsk jord, vil vi teknisk sett være kvalifisert til EM. Norge blir da nemlig verstsnasjon og automatisk kvalifisert for dette mesterskapet.

87. Eros Ramazotti gjør comeback, og holder konsert med Tina Turner rett ved siden av Olympiastadion i Roma mens kampen mot Norge spilles. Dette er en såpass stor begivenhet at vi må regne med at alle de italienske spillerne prioriterer konserten framfor Norge-kampen.

88. Italienerne blir personlighetstestet av Harald Eia. Vi kan da se for oss at de blir overveldet av en voldsom trang til å få opp sin medmenneskelighetsscore, og lar Norge vinne i et genuint forsøk på medlidenhet.

89. Høgmo kjøper det nyeste innen DAB-radio, og mottar slik informasjon fra framtiden som han bruker til å vinne kampen over Italia.

90. Buffon, som er Italias keeper, får akutt og kraftig diaré ute på banen. Han klarer ikke holde igjen før han blir byttet ut, og lager en dam av avføring foran målet. Når han da skal bokse ut ballen, kan han skli i dammen og bokse en medspiller i ansiktet. Buffon får da rødt kort og medspilleren må ut på båre. Dette vil svekke Italia betydelig.

91. Italia er allerede videre, noe som kan være en stor fordel for Norge. Siden Italia ikke MÅ vinne, kan vi håpe på at de slapper av og spiser ekstra mye mat, slutter å trene og snur døgnet før kampen mot Norge.

92. Romerriket gjenoppstår. Da vil Italia opphøre og fotballklubben Roma er ikke kvalifisert. Vi vet at Romerriket har oppstått tidligere, og det kan skje igjen hvis en ulv dier to brødre på et sted mellom syv åser.

93. NRK blir eneste kanal i verden som sender EM. Kanalen vil da trumfe gjennom at Magnus Carlsen skal være representert med et fast bord i hele EM. Slik vil Norge på en måte være med i EM.

94. Frankrike kommer på at de allerede skal arrangere Tour de France til sommeren og gir EM til Norge. Norge blir da automatisk kvalifisert som vertsnasjon.

95. Kjetil Siem og Yngve Hallén innkaller den kroatiske og italienske treneren til hemmelig møte. Her får trenerne beskjed om at forbundsstyrene deres ønsker at de skal gå av og at Høgmo skal overta umiddelbart. Trenerne blir så forfjamset at de går av og Høgmo tar over. Dette vil være en gedigen fordel for Norge, ettersom Høgmo kan legge opp taktikken til både Italia og Kroatia på en måte som gjør at Norge vinner.

96. Malta slår Kroatia. Laget har vunnet fotballkamper før, så det er absolutt mulig.

97. Danseren Adil kommer inn i den kroatiske garderoben før kampen, og opplyser spillerne om at de skal være med på Adils dansere. De har bare få dager på seg før opptredenen for venner og kollegaer, og må begynne treningen nå.

98. De italienske spillerne blir invitert i Max-studio før kampen. Den kraftige rødfargen får dem til å tro at portene til helvete har åpnet seg og de legger på sprang.

99. Alle lagene i gruppe H bestemmer seg for å bytte motstandere i siste kamp. Hvis Norge da får spille mot Malta og Kroatia må møte Italia borte, vil Norge ha meget gode muligheter for et EM-sluttspill.

100. Hvis Norge blir nummer tre og vinner de to play-off-kampene kommer vi til EM.