NRK Meny
Normal

Mari Boine stepper inn for Yothu Yindi

En av hedlinerne på årets Riddu Riđđu Yothu Yindi har måttet melde avbud. Det er likevel ingen hvem som helst som stepper inn. Mari Boine har på kort varsel sagt ja til å opptre på festivalen, og hun har med seg en annen veteran, Frode Fjellheim.

Mari Boine

Mari Boine kommer til Riddu Riđđu. Her sammen med Moana Maniapoto på Riddu Riđđu 2013.

Foto: Johan Ante Utsi / NRK

Riddu Riđđu skriver i en pressemelding at East Journey/Yothu Yindi melder avbud grunnet avslag på reisebevilgning. Det betyr at de ikke har mulighet til å ta den lange veien fra Australia til Kåfjord. (artikkelen fortsetter under bildet)

Yothu Yindi og East Journey

East Journey/Yothu Yindi kommer ikke til Riddu Riđđu som planlagt.

Foto: Pressefoto Riddu Riddu

– Vi er utrolig lei oss både på våre og East Journey/Yothu Yindi sine vegne, vi hadde virkelig sett frem til dette, sier festivalsjef Karoline Trollvik i pressemeldingen.

Mari Boine og Frode Fjellheim

De har likevel fått en verdig erstatter til det aboriginske bandet. Mari Boine sa ja til å spille, selv om det blir på kort varsel. Hun har også med seg Frode Fjellheim som spesiell gjest. Dette er festivalen strålende fornøyd med.

Frode Fjellheim

Mari Boine har med seg Frode Fjellheim som 'special guest'.

Foto: Gøril Furu / NRK

– Når først East Journey/Yothu Yindi måtte avlyse føler vi oss veldig heldige som fikk Mari Boine som erstatter. Mari Boine har mange fans i riddupublikummet, sier Trollvik.

I følge pressemeldingen synes Mari Boine det er fint å kunne stille opp for Riddu Riđđu.

– Det er på min hjemmebane.

Riddu Riđđu arrangeres i Kåfjord i Nord-Troms 8.-12. juli.