Wikipedia samlet til et rike

De tre norske Wikipedia-utgavene - bokmål, nynorsk og samisk - har fått en felles portal i dag.

Wikipedia

Wikipedia på bokmål har i dag over 310.000 artikler. Wikipedia på nynorsk har over 72.000 artikler. Samisk Wikipedia er det minste av de norske Wikipedia-prosjektene og har i overkant av 3600 artikler. Samisk Wikipedia er det eneste oppslagsverket på samisk. Det skriver framtida.no .

Enklere tilgang

– Sett i forhold til folketallet som bruker norsk bokmål eller nynorsk og dessuten samisk ligger alle tre Wikipedia-prosjektene i verdenstoppen i omfang og lesermasse. Vi kan med rette hevde at vi nordmenn er verdensmestere i dugnad når det gjelder kunnskapsbygging, sier styreleder for Wikimedia Norge, Jarle Vines i en pressemelding.

Det er Wikimedia Norge som eier domenet wikipedia.no, og i april avgjorde årsmøtet enstemmig å gjøre om domenet til en felles portal.

– Det er gledelig at brukere av wikipedia.no nå får enklere tilgang til utgavene på nynorsk og samisk. Mange vet ikke at disse utgavene eksisterer, og mer trafikk til disse vil igjen føre til økt vekst. Wikimedia Norge er opptatt av å støtte alle Wikimedia-prosjekt.