Vant etter nervepirrende avslutning

Samelandslaget vant bronsefinalen i Viva World Cup etter nervepirrende straffekonkurranse. Stillingen ble 9-8 til slutt.

Sápmi vant bronsefinalen
Foto: Sigve Nedredal / NRK

Tor-Martin Mienna

Tor-Martin Mienna.

Foto: Sigve Nedredal / NRK

Tor-Martin Mienna tok den femte straffen og fikk æren av å sikre seieren for Sápmi. Provence bommet på sin første straffe, mens Sápmi scoret på alle sine.

Men det trener Isak Ole Hætta ikke visste var at Mienna aldri har scoret på straffe før.

- Jeg turte ikke fortelle at jeg aldri har scoret på straffe før. Jeg fikk først beskjed om å ta den tredje straffen, men det nektet jeg. Jeg ble til slutt overtalt til å ta den siste, sier en glad Mienna.

– Ypperlig mulighet

Sápmi-treneren tvilte ikke på Mienna.

– Jeg kjenner Tor-Martin veldig godt og vet at han er en god spiller. En eller annen gang må en spiller begynne å score på straffer, og dette var en ypperlig mulighet, sier Hætta.

Sápmi-treneren sier at begge lagene spilte jevngodt i 90 minutter. Han merket at spillerne var slitne etter å ha spilt kamper tre dager på rad. I pausen byttet han ut tre av spillerne.

– Byttene gjorde vi siden tre av spillerne sa at de ikke ville klare en omgang til. De som kom inn, bidro til at laget spilte bedre, sier treneren.

Treneren sier at de vant bronsen fortjent. Etter 90 minutter var stillingen 4-4

Svein Ole Thomassen scorer for Sápmi.

Svein Ole Thomassen scorer for Sápmi.

Foto: Sigve Nedredal / NRK

- Ga mersmak

Hætta er ikke fremmed for tanken om å trene samelandslaget i neste års Viva World Cup i Gozo.

– Det er morsomt med slike turneringer og jeg synes det er morsomt å jobbe med et så ungt lag. Hvis jeg hadde blitt forespurt i dag, ville jeg svart ja, sier Hætta.

Finalen spilles på lørdag. Og det er Padania og Kurdistan som spiller om "The Nelson Mandela Trophy" på Stadio Marcantonio Bentegodi i Verano.

Straffeskytterne

  • Sven Ove Thomassen.
  • Espen Bruer.
  • Tony Molund Johansen.
  • Jens Andersson.
  • Tor-Martin Mienna.