Gatene skal settes i brann

En militant europeisk gruppe lover voldsomme opptøyer i Københavns gater på lørdag i forbindelse med FNs klimakonferanse i byen.

"Never trust a cop"-video

Den voldelige gruppen 'Never trust a cop' viser blant annet bilder av biler som brenner i sin YouTube-video.

Foto: Fra YouTube-video

Truslene kommer fra den autonome gruppen "Never trust a cop", som på sin internettside anmoder alle som er i mot FNs klimaforhandlinger - COP15 - om å møte opp til en demonstrasjon mot forhandlingene.

Gruppen anser FNs klimaforhandlinger kun som et redskap for kapitalismen for å sikre sin egen fremtid.

Klimamøtet i København

Store politistyrker vokter Bella senteret i København under klimaforhandlingene.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Ute av kontroll

"Never trust a cop" har lagt ut en video på YouTube hvor de viser blant annet bilder av biler som brenner og opptøyer med maskerte bøller som kaster stein.

"This fire is out of control. Burn this city. Burn this city" lyder musikken til videoen.

Ifølge danske aviser har venstre-radikale, anarkister og militante autonome fra hele Europa siden april forsøkt å verve kamptropper til ballade i København og nå skrur de opp retorikken.

Demonstrasjoner i sentrum

Gruppen skriver på sin hjemmeside at demonstrasjonen vil finne sted i sentrum av København.

«Alt kommer til å skje i gå-avstand fra hotellene hvor delegatene bor, kontorene og butikkene til klimaprofitørene og de som selger seg til å bli klimavenner bare fordi deres biler nå brenner en liter mindre bensin/diesel enn for 30 år siden», skriver "Never trust a cop" på sin hjemmeside.

Gruppen mener at hele klimakonferansen kun er til for industrien og at konferansen også er sponset helt og holdent av industrien.

«De samme representantene for en forfeilet økonomi og politikk, som har forgiftet både det sosiale livet og klimaet i løpet av de 200 siste årene, skal også presentere seg selv som frelserne 12. og 13. desember. De skal gjøre dette ved å dele ut priser til hverandre, samt å invitere veldig viktige gjester (VIPer) og delegater til å delta. Disse er de rette personene for oss å adressere vår mening til», hevder "Never trust a cop" på sin hjemmeside.