NRK Meny
Normal

Vil ha bort åpne nominasjonsmøter

Lederen i Fauske Arbeiderparti vil ha nye regler for nominasjonsmøtene til sametingsvalget.

Nominasjonsmøte Vesthavet AP.

Nominasjonsmøtet i Vesthavet Ap.

Foto: Mathis Eira / NRK

– Vi må få plass retningslinjene slik at antall medlemmer i lokalpartiene gjenspeiler delegater man kan sende til nominasjonsmøtene, sier leder Ottar Skjellhaug i Fauske Arbeiderparti.

Skjellhaug sier at det vil være en demokratisk prosess der man får hele valgkretsen representert. Arbeiderpartiet har slike retningslinjer til nominasjonsmøtene til stortingsvalget, opplyser politisk rådgiver Bjørn Eriksen i Arbeiderpartiet.

Åpne nominasjonsmøter

Arbeiderpartiet har i dag åpne nominasjonsmøter til sametingsvalget, der alle medlemmer i valgkretsen som er registrert i sametingets valgmanntall kan møte opp og stemme.

Les også: Presidentens bror vraket

Nominasjonsmøtet i Vesthavet Ap forkastet nominasjonskomiteens forslag til sametingsvalgliste.

Les også: Vibeke Larsen topper Ap lista

– Vi har opplevd at hos noen kommunepartier møter det opp mange medlemmer og disse avgjør en nominasjonsprosess, sier Skjellhaug.

Skjellhaug har med seg leder Elin Larsen i nominasjonskomiteen i Vesthavet Ap, medlem i komiteen Brita Carina Hætta, Johan Daniel Hætta fra Tysfjord og Oddvin Storelv fra Evenes.

Les også: Splittet nominasjonsmøte

Leder Geir Johnsen i Lavangen Arbeiderparti ser ingen grunn til å endre på retningslinjene. Han mener at det er bra at medlemmer engasjerer seg i nominasjonsprosessen.

Gjennomgang av retningslinjene

Arbeiderpartiet sentralt oppfordrer at forslaget sendes til partikontoret.

– Jeg vil oppfordre at innspillet sendes inn til oss, så skal vi få det vurdert sammen med de andre vurderingene av retningslinjene for det samepolitiske arbeidet i partiet, sier organisasjonssjef Lotte Grepp Knutsen i Arbeiderpartiet.

– Vi er i gang med en helhetlig gjennomgang av retningslinjene for det samepolitiske arbeidet i partiet, sier Knutsen.