Stemmer taktisk for å hindre Frp fremgang

Hjertespesialist Egil Utsi oppfordrer finnmarkingene til å stemme taktisk for å hindre at Frp får to stortingsrepresentanter fra Finnmark.

Hjertespesialist Egil Utsi

Legespesialist Egil Utsi oppfordrer til taktisk stemmegivning i Finnmark.

Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

GULDAL: DOAVTTERSPESIALISTA EGIL UTSI

Legespesialisten fra Karasjok mener at Fremskrittspartiet (Frp) er en stor fare for Finnmark.

– Det vil være ille spesielt for samiske samfunn dersom Fremskrittspartiet blir representert ved Kongens bord. Alle positive krefter må derfor bidra til å svekke Frp's muligheter til å kapre to stortingsmandater i Finnmark, sier Utsi.

Meningsmålinger viser at Frp kan doble sin oppslutning i Finnmark sammenlignet med stortingsvalget i 2005. Partiet ligger an til å kapre to av de fire direktemandatene i Finnmark, noe som er en fordobling i forhold til 2005-valget.

Vil sende kjedemeldinger

Ifølge samme målinger, er SV nærmest til å kapre det ene mandatet fra Frp. Derfor oppfordrer Utsi finnmarkingene til å ha SV i mente når de går til stemmeurnene.

– Det gjelder spesielt folk som vanligvis stemmer på partier som ikke har noen reell mulighet til å få stortingsmandat. Ved å bruke stemmeseddelen fra SV, så kan man hindre at Frp får inn to stortingsrepresentanter fra Finnmark, forklarer Utsi.

Denne oppfordringen vil han spre som en kjedemelding via SMS, twitter, facebook og andre sosiale internettmedier.

Tja fra NSR

Norske Samers Riksforbunds (NSR) 3.sametingskandidat i Østre valgkrets, Elin Henriksen , er enig og oppfordrer alle medlemmer i NSR til å følge rådet fra Utsi.

HØR: NSRs 3. sametingskandidat i Østre valgkrets, Elin Henriksen

– Å stemme på SV er viktigere enn å gi en stemme til småpartiene som ikke har en sjanse å få stortingsmandat, sier Henriksen.

Hun mener at Frp er den største faren som har vært, for befolkningen i Finnmark.

Aili Keskitalo

ENNÅ IKKE BESTEMT SEG: NSR-leder har ennå ikke funnet det partiet som hun vil stemme på ved årets stortingsvalg. - Men jeg råder NSR-medlemmene å holde seg unna FrP, sier Keskitalo.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

Men NSR-leder Aili Keskitalo vil ikke uten videre følge rådet fra Egil Utsi og sin partikollega Elin Henriksen.

HØR: NSR-LEDER AILI KESKITALO

– Personlig har jeg ennå ikke bestemt meg for hvilke parti jeg kommer til å stemme på til stortingsvalget. Jeg har ennå ikke funnet det partiet som har den samepolitiske profilen som jeg ønsker, sier Keskitalo.

Det eneste rådet hun kommer med er å ikke stemme på Fremskrittspartiet.

– Fremskrittspartiet ønsker å blåse oss tilbake rett tilbake til fornorskningstida.