Vil digitalisere Beaivváš Sámi Našunálateáhter

Etter premiereforestillingen på "Hevn", av det samiske nasjonalteateret, Beaivváš Sámi Našunálateáhter, legger teateret nå ut turne med teaterstykket. Nå ønskes en ny vri for å nå ut til flere.

Ulrika Snowden

- Vi må ha på plass et bygg med tekniske løsninger for en fremtidig samisk Netflix. Det fortjener vårt nasjonale teater, og samene fortjener et Beaivváš som kan formidle samisk teaterkunst til alle, sier Arbeiderpartiets listekandidat Ulrika Snowdon.

Foto: Privat

Sápmi er både stort og til dels grisgrendt, som gjør at ikke alle har mulighet til å nå spillstedene. Derfor har jeg en drøm om at det utvikles et digitalt abonnement på Beaivváš sine teaterstykker. Dette ier Ulrika Snowdon, listekandidat for Arbeiderpartiet i Vesthavet valgkrets.

Leie teaterstykkene

Etter at Beaivváš Sámi Našunálateáhter er ferdig med turneen, er drømmen min å kunne leie teaterstykkene på weben. Dette vil medføre at Beaivváš Sámi Našunálateáhter også når ut til alle dem som ikke rakk turneen og for de som vil gjenoppleve teaterstykket på nytt, sier Ulrika Snowdon.

Ille og helseskadelig

Snowden viser til at hussituasjonen for Beaivváš Sámi Našunálateáhter i Kautokeino er direkte det er helseskadelig for teaterets ansatt å jobbe i.

– I seg selv en skam for Norge at samekulturen behandles på denne måten.
Det må et nytt bygg på plass som også tar høyde for nye måter å formidle Beaivváš Sámi Našunálateáhter sine teaterstykker på, sier Urika Snowdon.

Formidling av samisk teaterkunst

Hun sier at der snarest må på plass et nybygg med tekniske løsninger for en fremtidig samisk Netflix. Det fortjener vårt nasjonale teater, og samene fortjener et Beaivváš som kan formidle samisk teaterkunst til alle, avslutter Ulrika Snowdon